Apple Cotai Central, teknoloji, eğlence ve sanatın şehre olumlu bir katkıda bulunması için bir araya geldiği davet edici ve düşünceli bir mekân arzusuna cevap vererek, Macau’nun vızıltı ve heyecanına sakin bir tamamlayıcılık sunuyor. Zamana meydan okuyan tasarımı Cotai’nin bir köşesini yeniden canlandırır. Saf geometrisi ve ılık “beacon-like” ışıltıları parıltıları daha yakın olan sessiz bir bambu korusu ve dış plazanın içine yerleştiren ışıltılı bir küpdür.

 

 

 

 

 

 

Tasarım, Apple’ın tasarım ekibiyle, tasarım ve tasarım direktörü Sir Jonathan Ive ve Perakende ve Online Mağazaları ve Foster + Partners kıdemli başkan yardımcısı olan Angela Ahrendts arasında yakın bir işbirliğinin sonucudur.

 

 

 

 

 

Apple Cotai Central, topluluk için daha anlamlı mekanlar yaratmayı ve Cotai için alternatif bir kentsel model sağlamayı amaçlamaktadır. Bu oyun ve eğlence sermayesinin kalbinde stratejik bir konuma sahip olan tasarım, küpün ön tarafında büyük bir yeni etkinlik meydanı ile mütevazi bir sivil harekete dönüşüyor. Yoğun bir şekilde dikilen bir bambu ormanından oyulmuş olan plaza, bir huzur vahası oluşturuyor, insanları siteye çeken ve çevresindeki binalar arasında ilk kez yaya bağlantıları yaratan bir kentsel oda.

 

 

 

 

 

Foster + Partners’ın başkanı Stefan Behling: “Çok basit ve saf bir şey yaratmak istedik. Makao’nun seslerini, manzaralarını ve renklerini tamamlayan güzel ve zarif bir bina, netlik ve sessizlik hissini somutlaştırıyor. Tasarım, doğal malzemelerin yenilikçi kullanımından doğan özgün bir güzellik duygusuyla iç içe ve dışta iki farklı alan yaratıyor. ” diyor.

 

 

 

 

Apple Cotai Central, gizemli bir şekilde parıldayan bir “kağıt fener” olarak kavramsallaştırılmıştır. Mağaraya gelen ziyaretçiler, gün boyunca güneşin hayatlarını canlandırırken parıldayan, parlak taş panellerle çevrelenmiş büyülü bir deneyime maruz kalırken, geceleri de Macau’nun parlak ışıklarına zıt bir şekilde sıcak bir parıltı yayar. Türünün ilk cam taş kompozit cephesi, inanılmaz derecede ince taş katmanları ile bütünleşen beş cam tabakasından oluşuyor. Bu yapı, binaya belirgin bir önemlilik kazandırıyor – vitraylı, yarı saydam taş duvarlar gibi. Yapısal çerçeve, cephenin desen ve renklerini yansıtan, yapıyı kaydeden ve çevreleyen çevre ile sorunsuz bir şekilde kaynaşan yansıtılmış paslanmaz çelik sarılı sadece üç köşe sütunu ile destekleniyor.

 

 

 

 

Kaynak: www.architectmagazine.com
Çeviri: Mimdap

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir