Tuğla İle Yaratılan Cepheler… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Tuğla İle Yaratılan Cepheler…
Share 5 Temmuz 2018

Ofenhalle

 

 

 

 

 

 

 

 

Yer: Pfungen, İsviçre
Tasarım: Gramazio & Kohler Projesi Zürih,
Müşteri: Keller AG Ziegeleien
Tasarım takımı: Gramazio ve Kohler
Fotoğraf: Claudia Luperto

 

 

 

 

 
Hassas diagrid tuğla yapısına sahip bu cephe, cephe inşaat şirketi Keller AG Ziegeleien’in yeni merkezi için güçlü bir kimlik yaratmak için planlanmıştır. İşçiliği yeniliği ile birleştiren bu yapı Ekim 2012’de tamamlandı. Tesislerdeki yoğun durumda cephe, bitişik konut binasına filtre elemanı olarak çalıştırılıyor.

 

 

 

 

 

 
Dijital üretim, bina ve inşaat sektöründeki geleneksel prefabrikasyon sürecini genişletiyor. Yüksek derecede farklılaşma gösteren belirli elemanların üretiminin başarısı, tasarım ve üretim için bilgisayarlı tasarım yöntemsel kullanımına dayanmaktadır.

 

 

 

 

 

 
Öğeler, yatay yapıştırıcı ek yerlerine sahip tuğlalardan oluşmaktadır. Bu üretim metodu, taş rotasyon ve büküm, açık derzler, dikey ofsetler ve eğrilikler sayesinde gerçek 3 boyutlu tasarım sayesinde duvarlar ve cepheler için tamamen yeni tasarım olanaklarına izin verir. Bu dijital süreç, tasarımdan programlamaya ve üretime kadar robot teknolojisi ile projeler geliştirmeyi başarıyor. Mimari tasarım yazılımı ve robot tabanlı üretim süreçlerinin birleşimi, çeşitli malzemelerden oluşabilecek jenerik olmayan, oldukça farklılaşmış duvarlara ve cephelerin ortaya çıkmasına neden olur.
2008 ve 2012 yılları arasında farklı araştırma projeleri, yenilikçi duvar sistemlerinin geliştirilmesine yol açtı. Araştırma ekibi Keller AG Ziegeleien ve Gramazio & Kohler, mimarlık ve dijital fabrikasyondan (ETH Zürih) oluşuyor. Ortaklar, on yıllardır süren deneyimler ve tuğla işlerinin prefabrikasyonundaki ortak gelişmeler ile dijital tasarım ve üretim süreçleri için yenilikçi teknolojinin kullanımı ile karakterize edilir.

 

 

 

 

 
Kaynak: www.architonik.com
Çeviri: Mimdap

 

2 Yorum
  1. Tuğla ile yaratılan sadece mimarlık değil aynı zamanda mühendislik de var burada.

    Gönül Tezcan | 5 Temmuz 2018

  2. İstenince neler yaratılabiliyormuş. Sıra sıra döşemek dışında yollar da varmış.

    hasan bilgetekin | 7 Temmuz 2018


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org