İç mekan tasarımı: Ras-A Studyo

 

Ras-A Studio,  Los Angeles’ta köprü altında bir çağ öncesi evi yeniliyorlar

 

Editör: Bridget Cogley

 

Los Angeles’taki bir yamaçta yer alan rezidans, ışıklandırılmış iç mekanlar ve yerel firma Ras-A Studio tarafından yeni bir merdiven boşluğu ile tekrar yorumlanmıştır.

 

 

 

 

 

Geçtiğimiz yüzyılın modern binasının yenilenmesi, Los Angeles’taki yaratıcı bir yönetmen için, Redondo Beach’te bulunan Ras-A Studio’dan Robert Sweet tarafından tamamlandı.

 

 

 

 

 

Müşteri, mekânı yeniden düşünmek için mimarın gemiye getirilmesinden önce mülkte yaşamak için biraz zaman harcadı.Sweet, “Davit, neyin işe yarayıp neyin işe yaradığını anlamak için evin nasıl yaşadığını görmeyi bekledi ” dedi.

 

 

 

Şimdi “Köprü Altındaki Ev” olarak bilinen rezidans, Los Feliz mahallesindeki Shakespeare Köprüsü’nün altında yer almaktadır. Üst geçit, açık verandadan görülebilen kemerli destekler ve gotik tarzda kulelere sahiptir.

 

 

 

 

 

 

Tasarımcı, “Bu mimariyi evden gerçekten görmek istedik, bu yüzden vardiya çatı pencereleri arasında masif bir pencere ile sağlam bir duvar değiştirdik.” dedi.İki katlı bina, yenilenmiş çift yükseklikte bir oturma odası ve ana iç mekanlar arasında lofted yemek alanı ile 130 metrekare  alan kaplamaktadır.

 

 

 

Mülk, yeni bir misafir banyosu ve çamaşır odası için bir uzantı talep etti, ancak “yamaçtaki imar kısıtlamalarından dolayı, bina ayak izini genişletemeyiz” dedi.

 

 

 

 

 

Bu nedenle, bu ekstra odalara uyum sağlamak için üst katın altındaki mevcut bir tarama alanı altında küçük bir ekleme yapılmıştır.Yamaç evi iki katlıdır ve kat planı, yerleşimin doğal eğim derecesini takip eder ve zeminlerin her biri bu eğim derecesine kadar uzanır.

 

 

 

Tadilattan önce, ana yatak odası küçüktü ve aşağıda ana ve oturma odası arasında yer altı bir koridor vardı.Mimar koridoru çıkardı ve camla çevrili olan ve yeni tasarlanmış bir merdiven boşluğundan erişilen yerine yeni bir ana yatak odası yarattı.

 

 

 

 

 

 

“David’in master odada mahremiyete ihtiyacı olduğu için, perdeleri talep etti” diyor Sweet. “Büyük bir resim penceresine sahip olmak gibi bir şey, ama iç kısımda olduğu gibi.”Binaya yapılan yükseltmeler arasında çift bölmeli, düşük enerjili camlar ve pasif havalandırma ve soğutmaya izin veren çalıştırılabilir pencereler bulunmaktadır. Orijinal direkler ve kirişler yalıtılmıştır ve beyaz bir yansıtıcı kaplama ile kaplanmıştır.

 

 

 

 

 

 

Los Angeles’ın 20. yüzyılın ortalarında inşa edilmiş, onları çağdaş yaşantılara dönüştürecek bir yenileme ihtiyacı olan çok sayıda ev bulunmaktadır. Diğer örnekler arasında, Productora tarafından Echo Park’ta 1920’lerden kalma yenilenmiş 1920’lerden kalma bir bungalov ve Andrea Lenardin Madden’den çıkma bir uzantı alan Bel Air’de 1950’lerden kalma bir rezidans yer alıyor.

 

 

 
Fotoğraf Lauren Moore

Kaynak: Dezeen

Çeviri:Mimdap

 

One Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir