Yeni Angers Koleksiyonerleri Müzesi - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Yeni Angers Koleksiyonerleri Müzesi
Share 4 Nisan 2018

Tasarım: Steven Holl Architects

 

 

 

 

 

Yeni Angers Koleksiyoncuları Müzesi’nin sitesi, şehrin merkezinde, Maine nehrinin doğu kıyısında ve Kral Louis IX tarafından 1228-1238 yılları arasında 9. yüzyıldan kalma bir kalenin temelleri üzerine inşa edilen Chateau d’Angers’ın karşısındadır. Aynı zamanda şehrin en büyük tiyatrosu Le Quai’nin bitişiğindedir ve Angers’ın kalbinde yeni bir kültürel üçgen oluşturup, ortaçağ ve çağdaş mimariyi birleştirmektedir. Müze, bir zamanlar nehrin bir parçası olan sitenin tarihi ile ilgili bir dizi yansıtıcı havuz içinde yer almaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yeni Müze, Chateau d’Angers’da sergilenen 14. yüzyıldan kalma Apocalypse Goestry’den esinlenen lineer bir otele bağlanmaktadır. Şeffaf ve yarı saydam cam, goblen benzeri bir cephe oluşturmak için birlikte dokunmuştur. Birlikte, müze ve otel, sitenin merkezinde halka açık bir heykel bahçesini şekillendirmektedir. Sahadaki geçitler heykel bahçesine girer ve siteyi ve şehri nehre bağlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

4742 sm, maruz kalan titanyum beyaz beton müzesi, kalıcı ve geçici sergiler ve atrium etkinlik alanı için galerilere sahip olacak ve sanat eğitimi ve sanat depolama alanı sağlayacak. Buna ek olarak, otel ile bir çatı restoranı paylaşacak. Jeotermal ısıtma ve soğutma, fosil yakıtları ortadan kaldırır ve geri dönüştürülmüş su, yansıtma havuzlarını doldurur.

 

 
Kaynak: www.architectmagazine.com
Çeviri:Mimdap

1 Yorum
  1. müthiş bir soyutlama diyorum…

    ferdane yeşil | 5 Nisan 2018


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org