DUVARCI… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
DUVARCI…
Share 27 Ekim 2017

Tasarım: STPMJ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Duvarcılık, Kore’de çok aileli bir ev geleneği ile binanın kendisi ve cephesindeki tuğlalardan yapılmak üzere iki açıdan eğlenceli bir “oyun” fikrini ortaya koyuyor. Site, uzun kuzey ve kısa doğu taraflarını yollara bakacak şekilde köşede konumlanıyor. Kasaba planlaması nedeniyle, girişin ve evin uzun kenarının Güney’e bakması gerekmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Eğimli çatı yönü ile evin ana yüzü çelişkili bir durum oluşturuyor. Robert Venturi’nin Evi’ne göndermede bulunan kumarbaz, bölgenin güney yönünde uzun bir yanıyla birlikte yerleştirilmiş bulunuyor.
Yapısal ve ekonomik verimlilik için tipik eğimli çatı şekline karşıt kasıtlı olarak kabini zıt pozisyonda ele alan Masonluk, ziyaretçilerin eve girene kadar ölçeğini gizlemektedir.

 

 

 

 

 

 
Tasarımcı STPMJ “İki ailemiz için bir ev tasarlamamız bizden istendi, ancak ev iki şehir evinin görünümünden kaçınacaktı. Diyagonal olarak iki çeşit tuğla (100mm x 200mm) ve çimento blokları (200mm x 400mm) ile tekil bir duvar cephesi oluşturuldu, ancak aynı zamanda iki program birimini tek bir kütlede nüanslarla ayıracak şekilde düşünüldü” diyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ev doğu ve batı bölünmüş iki aileden oluşuyordu. Merdivenler iki ünite boyunca bir omurga halinde. Birinci kattan merdivenlere kadar çatı katı, oturma odası, mutfak, kütüphaneler, odalar, banyolar, teraslar ve çatı katı atölyesini birbirine bağlamaktadır. Bu tırmanış, iniş ve tavan değişiklikleri yoluyla dinamik uzaysal deneyimler ve görsel bağlantılar sağlanmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Merdivenlerin bağlantısı ve işlevinin ötesinde, bu dolaşım omurgası evdeki ana yapısal bir merkez haline gelir. Çift kat yüksekliğinde tavan alanları, ikinci katta teraslar ve çatı katı doğal ışıklandırmaya ve havalandırmaya izin verir ve dört mevsim boyunca sıcaklık ve nemi kontrol altında tutar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Yer: Yongin, Güney Kore
Proje durumu: İnşa edilmiş
Tamamlanan Yıl: 2017
Boyut: 220 m2
Mimari: STPMJ
Yapısal Mühendisi: Duhang Mühendislik

 

 

 

Kaynak: www.architecturalmagazine.com
Çeviri: Mimdap

1 Yorum
  1. Bir duvar elemanını sonuçta blok tuğla benzeri elemanı mimariyi destekleyecek biçimde kullanmak çok güzel. Saflık ve temiz çizgiler kullanıcıyı çok rahatlatıyor.

    Osman Çeltek | 28 Ekim 2017


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org