Tasarım: Maryann Thompson Architects

Walden Pond State Reservation, uluslararası çapta beğeni toplayan bir Ulusal Tarihi Yer işareti olup, 330 dönüm boyunca korunmaktadır. Yılda 500.000’den fazla insan, muhteşem güzelliklerinin yanı sıra Henry David Thoreau’nun ünlü geri çekilişi olması nedeniyle göleti ziyaret ediyor. Çevredeki Concord ve Lincoln kasabaları, 19. yüzyılın ortalarında Amerikan edebiyatının yazı tipleri ve aynı zamanda ABD’deki modern Koruma Hareketi’nin doğduğu yerdir.

Walden Pond Ziyaretçi Merkezi, onlarca yıllık planlama ve uygulama sürecinin sonucuydu ve DCR, tasarım ekibi ve Walden Woods Projesi ve Thoreau Topluluğu da dahil olmak üzere paydaşlar arasındaki derinlemesine bir işbirliğinin meyvesiydi.

Yeni Ziyaretçi Merkezi, Walden Göleti’ni ve çevreyi vurgulamak için manzara ile iç içe kurgulanmıştır. Maryann Thompson Architects, binayı göletten park eteğine merkezi eksenden uzak tuttu, böylece merkez gölet görünümüne ikincil bir konum kazandı. Kayıplı ve erişilebilir bir rampa, halkı yukarı doğru ve seramik alanına ve kamu olanaklarına götüren yivli güverte üzerine çekiyor. Mevcut ağaçlar ve yeni bitkiler arasında yer alan proje, sırayla açılma ve keşif duygusu verir.

Walden’ın dünyadaki etkisine adanmış sergi mekanlarının yanı sıra topluluk toplantı odası ve personel büroları, yeni bir merkez oluşturuyor.

 

Yerel bağlam ve saha koşulları her seviyede tasarım stratejisini ve uygulanmasını bildirdi. Siyah çekirge kafesli elemanlara sahip güverte, yerel kaynaklı, ısı ile işlenmiş kül ile kaplanmıştır. Ahşabı ısıyla muamele etmek, açık hava uygulamaları için mükemmeldir ve Ipe gibi kıt yağmur ormanlarının kullanımını engeller. Proje aynı zamanda eski ziyaretçi merkezi vakfının bir kısmını, kurtarma ve kurtarma etosunun bir parçası olarak kullandı.

Ofis fabrikası, Ziyaretçi Merkezi için özel olarak DCR ormancılık ekibi tarafından hasat edilen Massachusetts Red Oak’ta yapıldı.

Bina, “net sıfır enerji operasyonu” için fosil yakıtlara güvenmiyor. Bir PV güneş dizisi, otopark üzerinde gölge yapı olarak ikiye katlanır ve projenin tüm enerji ihtiyaçlarını karşılar. Kış aylarında, üçlü camlar ve süper yalıtım, boşlukları, enerji tasarruflu elektrikli ısı pompası sistemine az güvenerek rahat bir sıcaklıkta tutar. Daha sıcak aylarda, geniş pencereler ve tavan vantilatörleri doğal havalandırma oluşturur. Tahta kütük çıkıntılar güneş ısı kazanımı azaltmak için çalışır. Yapı ve yapı bileşenleri görünür ve okunaklı olduğu için merkez  ziyaretçileri, Henry David Thoreau mirasının çağdaş ifadeleri ve Amerikan Koruma Hareketi olan ekolojik yapı ilkeleri ile interaktif bir anlayışa sahip bu projeyi algılarlar.

 

Kaynak: www.architectmagazine.com

Çeviri: Mimdap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir