Tasarım: Shigeru Ban Architects

 

Shigeru Ban Vancouver’da dünyanın en yüksek melez ahşap Yapısını tasarladı.

Japon mimar ve Pritzker ödüllü Shigeru Ban, Vancouver, Kanada’daki dünyanın en uzun hibrid ahşap binasını tasarlıyor. Vancouver merkezli geliştirici PortLiving tarafından ortaya atılan projeye “Terrace House” deniyor ve “lüks şehir yaşamı” için özel evler oluşturmayı amaçlıyor.

 

Bu proje, Kanada’nın mimar Arthur Erickson tarafından tasarlanan 40 yıllık Evergreen binasının bitişiğindeki Coal Harbour semtinde yer alacak.

 

 

                        Teraslı ev

 

 

 

 
Yeni bina, üçgen biçimler, doğal malzemeler ve yeşillikler benimsenerek ve komşu simgelerinden tasarım ilhamı alınarak düşünülmüştür. Shigeru Ban Architects Americas’ın Yönetici Ortağı Dean Maltz proje için, “Shigeru Ban, Arthur Erickson’un çalışmalarına büyük saygı duyuyor” dedi.

 

 

                        Teras ev modeli

 

 

 

 

Dünyanın en uzun ahşap binası olan Brock Commons da Vancouver’da, kentte yenilikçi sürdürülebilir tasarım konusundaki liderliğini ve taahhüdünü doğruluyor. Geliştiricileri kendi web sitesinde projeyi “Terrace House, sadece Vancouver’da değil dünyanın her yerinde mimari ve yenilik için yeni bir emsal oluşturacak” diye tanımlamaktadırlar.

 

                              Teras Ev Modeli

 

 

PortLiving’in kurucusu ve CEO’su Macario (Tobi) Reyes, “Tek bir proje üzerinde ilk kez birlikte çalışarak, yaratıcı işbirliğinde gerçek uzmanlardan oluşan bir ekip, en iyiyi bir araya getirdik” dedi. “Sonuç, tasarım ve yapımda yeni standartlar belirleyen, gerçekten ömür boyu süren bir projedir. Her detay, teraslardaki belirli yapraklara kadar düşünüldü. “Reyes, ayrıca, Kanada peyzaj mimarı Cornelia Oberlander’in, Terrace House ile Evergreen bina arasındaki sürekliliği sağlamaktan sorumlu olacağını açıkladı.

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com
Çeviri: Mimdap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir