Tasarım: JKMM Architects
Bahçe Helsinki, heykel hibrid bir arena binasıdır ve  1940’lardan itibaren Olimpik Stadyum binalarının hemen yanında saygın bir çevrede bulunmaktadır. Daha büyük olaylara ev sahipliği yapmak için çok küçük olan komşu eski buz hokeyi alanına eşlik edecektir. Büyük mekanlara ev sahipliği yapmanın yanı sıra yeni mekan, bir otel ve genel bahçe alanının yanı sıra çeşitli daireler, spor tesisleri, restoranlar, hizmetler ve mağazalar içermektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bahçe Helsinki’nin heykelsi şekli, çevredeki spor yerlerinden kolayca tanınabilir. Cephe cam ve ahşaptan yapılmıştır; İçerde, ahşap yüzeyler ve yapılar sıcak ve davetkâr bir atmosfer yaratmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Basit düzen çözümü ziyaretçilerin farklı işlevler arasında kolayca gezinebilmelerini sağlar. Yeni bina ve eski buz hokeyi mekanı merkezi bir lobiye sahip ortak bir çatı ile bağlanmaktadır. Bir amfitiyatro olan yeni arena, zemin seviyesinin altında bulunuyor. Zemin katta, stadyum eliptik açık bir iç bahçe oluşturuyor. Tüm hizmetler, otel ve daireler bahçe alanının etrafında dolaşır. Bahçe, tüm ziyaretçilere açık bir kamusal alandır.

 

 

 

Proje Bilgisi:
Mimarlar: JKMM Architecture
Yeri: Töölö, Helsinki
Müşteri: Projekti GH Oy
Yıl: 2017
Tip: Spor Merkezi

 

 

 

 

Kaynak: www.arch20.com
Çeviri: Mimdap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir