Kengo Kuma'dan Odunpazarı mimarisi ile Türkiye'de Müze... - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Kengo Kuma’dan Odunpazarı mimarisi ile Türkiye’de Müze…
Share 19 Nisan 2017

Kengo Kuma & Associates, Ahşap yığınlarından ve Odunpazarının mimarisinden esinlenen modern sanat Müzesi’ni Türkiye’de planlamakta…

 

Kengo Kuma & Associates, Eskişehir’de, şu anda üniversitesi ve genç, canlı nüfusu ile iyi tanınan Eskişehir’de halen yapım aşamasında olan Odunpazarı Modern Sanat Müzesi için gerçekleştirdikleri tasarımlarını açıkladı.

 
Geleneksel Osmanlı ahşap evlerinin boyut ve önemli özelliklerinden esinlenen müze, bir taraftan ön plana çıkarken diğer taraftan da mevcut sokak manzarasına entegre olan yeni bir kültür mekanı olmanın yollarını aramakta.

 

 

 

Yeni müze halen Odunpazarı olarak bilinen bölgede, bu bölgenin tarihi Osmanlı evleri, zigzaglı caddeleri ile şekillenen bir alanında bölge özelliklerinin projenin dilini oluşturacağı, ona uyarlanacağı bir ortamda yer alacaktır.

 

 

Mimarlar “Tasarım stratejimiz, hacmi bir araya getirmek; Kentsel ölçekli mimari oluşturmak için küçük kutuları istifleyerek bir bütün oluşturmaktır” demektedir.

 

 

Değişik boyutlarda yığınlanmış kutular, sokak seviyesindeki çevredeki evlerin ölçeğini yansıtıyor ve “bölgenin yeni kültürel simgesi olarak ilan edilecek” yapı merkezine doğru yükseliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Binanın içinde, çeşitli boyutlarda galeri alanları sanatın sergilenmesi için esnek olanaklar sunar; Zemin katta yer alan kutular büyük ölçekli sanat eserlerine uyacak şekilde tasarlanırken, üst katlarda küçük kutular daha samimi sergiler için ayrılacak. Bloklardan yapılmış merkezi bir atriyum her bir seviyeyi birbirine bağlar ve doğal ışık altındaki ışıklık ile bina içerisine nüfuz etmesine izin verir.

 

 

 

MimarlarKengo Kuma & Associates

Konumu:  Eskişehir, Eskişehir İliTürkiye

Mimar Mimar KKAA

Sorumlu partner: Yuki Ikeguchi

Proje Müdürü: Yasemin Sahiner

Müşteri: Polimeks Holdings, INC.

İnşaat Mühendisi: SIGMA

Mekanik Mühendisliği: TEMA Mühendislik ve Danışmanlık Ticaret Ltd.Şal.

Müteahhit: Polimeks Holdings, INC

İnşaat Alanı1,220 m2

Toplam Kat Alanı3,800 m2

Arsa alanı: 16360,0 m2

Fotoğraflar:  Kengo Kuma & Associates

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Yorum
  1. Çok önemli bir imzanın Türkiye’de proje yapması mükemmel. Eskişehir’e yakışır gerçekten.

    Mehmet Ali Erdem | 20 Nisan 2017


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org