Google kampus projeleri açıklandı… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Google kampus projeleri açıklandı…
Share 4 Mart 2017

BIG ve Heatherwick Stüdyolarının, yeni Google kampüs projeleri kamuoyuna tanıtıldı

Editör: ANTONIO PACHECO

 

 

 

 

 

 

 

Heatherwick Studios, Bjarke Ingels Group (BIG) ve Hargreaves Jones Peyzaj Mimarisi, California’daki Mountain View’daki firmaların Google Charleston Doğu kampüsünde yeni tasarımlarını kamuoyu ile paylaştılar. Planları tartışmak üzere 7 Mart’ta yapılması planlanan ve ilk kez 9to5Google tarafından bildirilen halka açık bir toplantı öncesinde belediye tarafından sunulan kamuya açık belgeler aracılığıyla paylaşılan resimler, büyük, peyzajlı bir sitede bulunan farklı, çadır şeklinde bir yapıyı sergiliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kanopi, planda kare şeklinde olup, ağacın astarlı yerinden hafifçe yükselerek, ortamın 33 metre tepesine yükselir. Yapı her iki tarafta 175 metre ölçülerinde ve çelik destek sütunlarının ızgaralı bir alanından asılmış bir güneş paneliyle örtülü kanopi olarak yapılandırılmıştır. Yapının basamaklı tavan yapısı, yerel kuş popülasyonları üzerindeki etkilerini en aza indirgemek için işlenmiş ve ofis alanlarına dağınık ışık getirmek üzere tasarlanmış yapısal olarak sırlanmış çukur duvarlarla desteklenmek üzere tasarlanmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

55.200 metrekarelik, iki katlı yapı, binanın merkezinde küçük bir halka açık meydan haline dönüşen içteki 1500 m2 yaya yolu ile ikiye bölünmüştür. Bu yol bir ucunda perakende satış yerleri ile kaplanmıştır. Perakende işlevleri, yine 1.000 metre kare toplam alan ile merkezi meydanı çevreler. Bu alanlar, çoğunlukla halk tarafından erişilebilen ve Yeşil Döngü olarak bilinen yeşillik ve yaya yollarının geniş ağına bağlanan geniş, peyzajlı bir siteyle bağlantılıdır. Belediye tarafından paylaşılan diğer belgelere göre proje, sit alanından 196 miras ağacının kaldırılmasını gerektirecek. Kaliforniya Çevre Kalitesi Yasası uyumluluğu kapsamında, bu ağaçlar 392 yeni ağaç ile değiştiriliyor.

 

 

 

 


Yapının ve sitenin genel erişimli zemin katları, gündüz saatlerinde halka açık olacak. Zemin kattaki halka açık olmayan alanlar, laboratuar alanları, yarı-genel toplantı alanları ve ortaklaşa çalışan boş alanları olacaktır. Yapının ikinci katında Google ofisleri yer alacak. Her iki katın zemin plakaları, çalışma alanlarına ışık getirecek ve ayrıca dolaşım çekirdeği olarak işlev görecek olan iç avlu ile deliniyor.
Proje henüz Mountain View yetkilileri tarafından onaylanmadı. Tasarımcılar, onaylandıktan sonra, projenin yaklaşık 30 ayda tamamlanmasını bekliyorlar.

 

 

Kaynak: www.architectmagazine.com
Çeviri: Mimdap


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org