Mimarlar, AIA ulusal kongresi için seçilen herhangi bir kadın mimarın açılış konuşmacıları arasında olmamasını mektupla protesto ediyor…

 

 

 

 

Mimarlar, 2017 AIA Ulusal Konvansiyonu Orland Florida’daki Orange County Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek toplantıda çeşitlilik üzerine hareketsizliği nedeniyle AIA’ ya çağrıda bulunuyor
Aşağıdaki mektup, 2017 AIA Ulusal Konvansiyonu Konuşmacılarından biri tarafından yapılan açıklamaya yanıt olarak Mimar Gazetesi’ne gönderilmiştir. 50 mimar, firma ve mimarlık öğrencisi tarafından imzalanan mektup, AIA’nın mimarlık mesleğinde toplumsal cinsiyet eşitliğini savunmak için daha anlamlı bir adım atması çağrısında bulundu.

 

AIA, Demeter Tasarım Stüdyosu’nun Nóra Demeter (Uluslararası Assoc AIA) Michael Ford (Assoc. AIA) ‘nın yer aldığı “Mimaride  Bundan Sonra Neler Bekliyoruz” başlıklı konferansta üçüncü güne BRANDNU TASARIM ve McAfee3’ün Cheryl McAfee (FAIA) özel bir açılış notu ekledi . Panel, haftalık radyo programı DnA’nın Frances Anderton tarafından yönetilecek.
Kadın Temsilci Nerede: Hepimizi öfkelendirmektesiniz…  

 

 

AIA bu konferansta bir konuşmacı olarak tek bir kadın mimar bulamadı, bu nasıl oldu? AIA’nın yeni düzenlenen ulusal kongresi için düzenlediği açılış konuşmacısının listesini görmediyseniz, sadece birinin listelendiği yedi konuşmacıdan bir kadın olduğunu (ve hatta bu kişinin de mimar olmadığını) görmek şok edicidir.
AIA’nın bir dizi missteps olduğu düşünülen ulusal bildiride açılış konuşmacı listesinin bu açıklaması şaşırtıcı değil. AIA CEO’su Robert Ivy ve AIA Başkanı Russ Davidson geçenlerde mimarlık topluluğuna, kadınlara ve azınlıklara saygısızlık eden Trump yönetimi için bu kötü niyetli mektuptan dolayı özür diledi. Ivy ve Davidson, ayrıca AIA üyelerinin ne istediğini belirlemek için ülke çapında bir dinleme turu düzenlediğini açıkladı. Bu yanıtı eleştiren Ivy ve Davidson, ikinci kez özür dileyen bir video hazırladı ve mimaride çeşitliliği artırmak için 1 milyon dolarlık bir taahhüt sözü verdiler. Mali destek, özellikle AIA üyeliği arzusunu ve genel olarak tüm mimarları yanlış yorumlamadaki hatalarını gidermek için zayıf bir girişimdir.
AIA şu anda ulusal web sitesinin küçük bir köşesini Mimarlık Sermayesi Komisyonuna jenerik olarak “Çeşitlilik ve Kapsam Bildirimi” ile çıkarıyor. Burada başlık ve tarihler de dahil olmak üzere 175 kelimeyi bulan ve sadece zaten kanunlar tarafından korunan hakları güvence altına alınmasından bahsediliyor. Anlaşılan, ilgililerin özürü sadece dudaklarıyla ilgilidir.

 

 

Örgüt, tüm programlama ve etkinliklerde öz sermaye konularını ön plana ve ortaya koymamaya devam ediyor. Neden sadece değişimden bahsediyorlar ve ama değişiklik yapmıyorlar?
Yıllık konferans literatüründe AIA, “sektörümüzü şekillendiren kolektif akıl ve mimarların girişimci ruhuyla ve endüstrimizi şekillendiren tasarım uzmanlarıyla ilgilenmekle” ilgili olduğunu belirtti. Bununla birlikte, eylemleri bu tür duygulara karşı bir direnç oluşturuyor. Bu açılış paneli hiçbir şekilde toplu zekamızı temsil etmez.
AIA, imajını değiştirme konusunda ciddiyse, yüzeysel bir pazarlama stratejisi yürütmek yerine  mesleğe öncülük etmeli ve mimarlıktaki çeşitliliği yansıtan bir ana konuşmacı paneli öne sürmeliydi. AIA, “özveri, çeşitlilik ve özel liderlik vasıtasıyla mimarlık mesleğine dahil olmayı” taahhüt ettiğini söylediğinde, farklı liderlerin bu çalışmada nerede olduklarını sormalıyız?
AIA liderliğinin öz birikim konularıyla ilgili bir özetini Gabrielle Esperdy’nin “Amerika Mimarının İnanılmaz Doğru Maceraları” başlıklı 2012 yılı makalelerinde bulabilirsiniz. Makale, AIA’nın hareket etmeyi reddettiği kadın üyeleri adına geçmişini ayrıntılı olarak belgelemektedir. Özellikle de kadınların 1970’lerde eşitlik konularında baskı yapmış olmaları gerçeğidir. Design by Design’a göre hazırlanan en yeni rapor, okullarımızdaki neredeyse% 50 kadını sahada meşgul etmeye devam ederken, kadınları mesleğe girdikten sonra da tuttukları bir durgunluğu da gösteriyor.
AIA, Ulusal Kongre konuşmacılarından başlayarak, daha aktif ve agresif bir şekilde adalet konusunda duruşunu arıyoruz. Bunu takiben, AIA panosunda daha çeşitli temsilci talep ediyoruz ve AIA Ulusal web sitesinde Design by Equity inisiyatifi varlığını talep ediyoruz.

 

AIA liderliğini öfkemizden haberdar etmek ve bir toplantıda konuşmacılarının demografik özelliklerini değiştirmek açıkça organizasyonun sistemik homojenizasyonunun daha büyük sorunlarına bir çözüm değildir. Fakat doğru yönde atılmış bir adımdır ve AIA içinde çeşitlilik ve kapsayıcılık konularında daha fazlasını beklediğimiz yönetime bildiriyoruz.

 

 

İMZALAR

 

 

Mo Zell, RA, Women in Design – Milwaukee

Jori Ann Erdman, AIA, NOMA, LEED AP

Ali Kopyt, AIA, NCARB

Angie Tabrizi, AIA, LEED AP BD+C

Ursula Twombly, AIA

Patricia Frost, AIA

Allyson Nemec, AIA, LEED AP, Past President AIA WI

Paula Verboomen, AIA

Kristin Dufek, AIA, EDAC, LEED AP

Alexa Wojciechowicz

Angela Kehl, Allied ASID

Taruna Gupta

Ganesh Nayak

Barbara Hughes

Ellie Lange

Shannon Criss

Marie-Alice L’Heureux, PhD, AIA, NCARB

Kathryn e. Martin-Meurer

Ai Csuka

Lyssa Olker

Bridget Owen

Erica Chappelear

Vaishali Wagh RA, LEED AP

Kathy Osowski

Rosheen Styczinski, PLA  FASLA

Sara A. Maas

Patricia S. Algiers, ASID, CNU-Accredited

Maria Wenzel, Associate AIA

Nicole Craanen

Nikole Bouchard

Rachel Momenee

Nancy Chu

Layla Qarout, LEED GA

Brian K Schermer

Mark Keane

Linda Keane

Emma Price

Don Hanlon

Matt Rinka AIA NCARB (and firm of Rinka Chung)

Chris Cornelius

Mike Utzinger, RA, PE

Karen W. Plunkett, AIA

Jacki Kinney

Laura Gainer

Nader Sayadi

Kyle Reynolds

Jennifer L. Lehrke, AIA, LEED AP, NCARB

Melinda Pogwizd

 

 

 

Kaynak : www.archpaper.com

Çeviri : Mimdap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir