GUtech'teki Konferans ve Sergi Salonu - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
GUtech’teki Konferans ve Sergi Salonu
Share 6 Şubat 2017

Tasarım: Hoehler + alSalmy

 

Geçmiş İslam bilimlerini “Altın Çağ” ın getirdiği arabulucu olarak, Alman Üniversite Teknoloji Umman (GUtech )’deki mevcut üniversite çalışmaları ile bağlantılı olarak bu Konferans ve Sergi Salonu görev yapmaktadır. Bina, sanat ile bilim arasında doğa ve geometri ile sonsuzluğun ve tanrısızlığı sembolize ederken yeni bir bağ oluşturmayı amaçlıyor.

 

 

 

 

 

 

Gelişmiş tasarım iki bölüme ayrılmıştır – harici bağımsız mashrabiya, iç bina galerisi alanının tümünü kapsayan somut bir kafes şeklindeki kabuk. Sergi salonunun ana girişi bir yıldız gibi şekillendirilir; içerideki yapı, güneş kontrol yönünden güneşin kabuk kafesin kalınlığı nedeniyle ufalanmaya ve böylece sıcaklık kontrolüne yardımcı olmak için düşünülmüş bir öge gibidir. Bütün iç yüzey güneş ve rüzgar yönü dikkate alınarak eğimlidir; Başka bir sıcaklık kontrolü birleştirme elemanı olarak görev yapmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yüksek giriş holü, müzenin uygun şekilde sergilenen uluslararası eserlerle düzenlendiği birinci katın eşiğinde, mimari bir yolculuğa benzeyen sonsuz bir merdiven ile karşı karşıyadır. Burada, mashrabiya cephesinden gelen güneş ışığı kullanılarak günün saatini anlatan bir güneş saati bulunur.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sergi alanının alt katı, cephe tarafından korunan ve sarılmış bağımsız duran bir kutudur. İçerde dikkat dağıtıcı olmayan içe dönük, sessiz bir alan bulursunuz; Sadece şeffaf beton duvarları dış dünyayla temasa izin verir. Bölgede, hem marina benzeri hem de çocuk oyun alanı, geçici bir sergi alanı ve hem yerliler hem de turistler için bir kültürel miras araştırma kütüphanesi kapsayacak şekilde mekansal düzenlemede son olarak sığ su özelliğine göre yerleştirilen bir kafe bulunur. Bu alan ayrıca kültürel etkinlikler için bir mekan olarak da kullanılabilir.

 

 

 

 

Zorlu tasarım, yeteneklerini analiz etmek için 3D imitasyonlar yoluyla keşfedildi ve son yapılan bina için masterplan’ın gerekliliklerini ve beklentilerini karşılamak için tam yapım evrelerini ve tasarım adaptasyonlarını planlayabildi. Seyahat etmeyi en aza indirgemek ve projenin sürdürülebilirliğini sağlamak için tüm malzemeler yerel kaynaklıydı.
Düzenleme öneri

 

 

 

Yer Halban, Umman

 

Proje durumu: İnşa edilmiş

 

Tamamlanan Yıl: 2016

 

Müşteri : OES Umman Eğitim Hizmetleri Ltd.

 

MİMAR: Hoehler + alSalmy


Tip: Kamusal, Kültürel


Stil: Modern

 

 
Kaynak: www.architectmagazine.com
Çeviri: Mimdap


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org