UWC Dilijan Koleji - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
UWC Dilijan Koleji
Share 20 Eylül 2016

Tasarım:  Tim Flynn Architecture

 
UWC Koleji Dilijan projesinin ana hedeflerinden biri Ermenistan’da bulunan başka bir uluslararası okul zincirinden çok daha fazla etkin olan bir Ermeni uluslararası okul sistemi yaratmaktı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Biz doğal, tarihsel ortama modern binalar kompleksini entegre ederek bu hedefe ulaşmaya çalıştık.  Projede ünlü Ermeni tüf ve yerel taş ana yapı malzemesi olarak kullanılmıştır. Çevre dostu “yeşil” damların ve duvarların okulun ana binası için uygulanmasına çaba gösterildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sonuç olarak binaların dokulu duvarları öğrenciler için farklı hikaye seviyeleri, kırmızı çatılar ve çıkma balkonlar ile küçük evler bütünü, neredeyse eski yerel mimarinin örneklerini çoğaltmayı amaçlıyor. Mimarlar, ayrı parçaları ve cephe yüksekliği eşit cam ekler oluşan bir çatı ile küçük bölümlere genişletilmiş ana binayı çeşitli şekillerde bölmeyi denemişlerdir.  . Kompleksin tüm binaları eş ölçekli ve üç kat kadar düşünülmüştür.

 

 

 

 

 

 

 

 

Çatı okulun ana binasının temel mimari unsurlardan biridir. Sorunsuz kavisli ve cömertçe düzenlenmiş plakalardan oluşan çatı eleamanı aslında binayı manzara ile birleştirmek için ortamı çevreleyen tepelerin binaya belirgin bir benzerliklerini vurgulama için düşünülmüştür.   Mevsim değişikliği olarak yıl boyunca görünümünü değiştiren ve bu yüzden doğal bina anlamında standart dışı çim ve yerli bitki kullanılan çatı üstü, tasarımın özel taraflarından biridir.

 

 

 

 

 

 

 

 

UWC Dilijan Koleji sismik olarak aktif bir bölgede yer almaktadır. Yerin gerçeğine, özel dikkat gösterilerek yerkabuğundaki farklılıkları hesaba katmak için binaların güvenlik ve istikrarına dikkat edilmiştir. Genel drenaj sistemi bina bünyesinde kuruldu ve istinat duvarları heyelana karşı korunma sağlayacak biçimde inşa edildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Okulun çatısındaki iki kulakçık boşluk, ‘paramparça cam’ kaplamayla zemin tasarımı tamamlayıcı ilginç gölgeler ve yansımalar oluşturur. Onların yapılandırma ve desenleri güneş ışığının yeşil ve sarı tonları ile iç renkleri değişen bir atmosfer ile dışa uyumlu atrium alanları meydana getirilmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uluslararası holding RD Grubu çabaları sayesinde, UWC Dilijan Koleji, BREEAM çevre sertifikası aldı. Bu sertifikayı alan Ermenistan’daki ilk bina oldu.

 

 

 

 

 

Proje Bilgileri:
Mimari: Tim Flynn Architecture
Yer: Dilijan, Ermenistan
Alan: 69.000,0 m²
Proje Yılı: 2014
Fotoğraflar: Daniil Kolodin
Geliştirici: RD Grubu

 

 

Kaynak : www.arch2o.com

Çeviri : Mimdap

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org