İstanbul'a bronz heykel dayanmıyor - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
İstanbul’a bronz heykel dayanmıyor
Share 13 Nisan 2009

İstanbul parklarındaki heykellerin başına gelmeyen kalmadı.

heykel1.jpgEmirgân Korusu’ndaki geyik heykelinin önce yavrusu, sonra kendisi çalındı. Rumelihisarı’ndaki parktaki Orhan Veli heykelindeki martı 2 kez çalınırken, Gülhane Parkı’ndaki Âşık Veysel heykelindeki saz 3 kez çalındı. Hayvan heykelleriyle tanınan ünlü Fransız heykeltıraş Pierre Louis Rouillard’ın 1864’te yaptığı ve daha sonra Emirgân Korusu’na yerleştirilen bronz geyik heykeli, 2004’te çalındıktan 3 ay sonra bir hurdacıya satılmak üzereyken ele geçirildi. Ayaklarından kesilen ve sadece gövdesi bulunan heykeli, heykeltıraşlar İnayet Türkoğlu ve Hüseyin Alparslan 1.5 aylık çalışmayla yeniledi.

‘HEYKEL ENVANTERİMİZ BİLE YOK’
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü İhsan Şimşek, “Heykelin başı ve yavru geyik heykeli bir türlü bulunamadı. Gövdeyi 4 yıl depoda tuttuk. Sonra yaptırmaya karar verdik. Heykeltıraş, korudaki heykelin önünde çocuklarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirmiş. O fotoğraf sayesinde heykeli yeniden aslına uygun şekilde yaptırdık. Heykel envanteri konusunda çalışma yapmalıyız” dedi.

Kaynak: Sabah


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org