Tasarım:  Vlad-Andrei Popa / Ioan Ralea-Toma

 

Linz Bridge Cinema, eski şehir ile bütünleşik yeni liman geliştirme projesinin içinde  yeni bir kültür ekseni tanımlamaktadır. Köprünün bağlantı özelliği şimdi yeni bir düzeyde algılanmaktadır.

 

 

 

Artık fiziksel boşluğun bağlantısı olmasa bile, köprü hala kentsel ortamda sanat ve doğa bağlamındaki eski ve yeni değerler arasında bir bağ görevi görmektedir. Ters olmasına rağmen, egemen yapının orijinal görüntüsü Tuna Nehri üzerinde köprünün altında oluşturulan su yüzeyinde bir yansıma olarak görülebilir.

 

 

 

 

Köprü çok fonksiyonlu bir planlamayla yenileniyor.  Ana işlevi, bir “Açık Sinema”. Proje aynı zamanda “Under The Bridge” konumlanmasıyla sembolik olarak küçük bir amfitiyatro, interaktif bir mini sinema, bir “tarih duvarı” ve sahil kahve evi, fonksiyonlarını kapsıyor. Projede bu işlevlerin yer aldığı bir çatı, bir gözlem güvertesi, bunların yanı sıra doğal alan, herkesin dinlenmek ve kış (kayak, kızak) sırasında aktivitelerini karşılayan pist ile bu eğilimli yapının manzarasının keyfini çıkarabileceğimiz bir park bulunmaktadır.

 

 

Yapıda merkezi üç bölüm, koruyucu alan yaratmak için farklı bir şekilde yeniden planlanmıştır. Eski köprü görsel bütünlük dışında tutulurken, tüm yapı yoldan geçenlere yüzer bir yapı etkisi yaratarak, betonarme ve somut bir “kutu” biçiminden farklı yeni sinema kütlesi icat edilmiştir. Yan cepheler bir korniş olarak, aydınlatmak için kullanılan ve kahvehane bağlantılı bir cam bulunmaktadır. Yaya geçişlerini destekleyen kafes iki aks biçiminde yapının en önündeki açık teras avluya kadar devam etmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com

Çeviri: Mimdap

 

 

 

 

 

 

One Comment

  1. değişik bir anlayış tasarımı farklılaştırmış. köprü parçasını metefor olarak kullanmış ve üstünü kayak pisti yapmış ve o bölge iklimine çok uymuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir