Bir Daire Yenilemesi - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Bir Daire Yenilemesi
Share 29 Eylül 2015


İç mekan tasarımı: Taipei -CHI-TORCH


Bu proje, 40 yaşındaki eski bir daire üzerindeki bir proje çalışmasıdır.. Geçmişine saygı içinde bir düşünce geliştiren CHI-TORCH, özellikle daha önceleri birçok unsur gizlenmeye çalışılırken burada ayrıntıları gururla gösteren, eski inşaat malzemelerin korumak yönünde bilinçli bir çaba gösterildi.


Kat Planı

kavramı minimalizm ve sanayi ile karıştırılır. CHI-TORCH özellikle dış manzarayla maksimize edilmiş pencere sistemleri düşünerek, raylı güneş krırıcı elemanlar ile dış ve iç mekan karışımını oluşturmuştur.

Dekorasyonda çelik, metal ve tuğla kullanılmıştır. Eski balıksırtı parke döşeme, doğal bitmemiş tuğla, raylı aydınlatma, ve mobilyalar düzenlemenin ana ögelerini meydana getirir.


Öte yandan, el yapımı ve antika şık bir görünüm nesneleri CHI-TORCH tasarım en fikrinin sonucudur. Tayvan’ın endemik ağaçları ve tercihen kurtarılabilir ve geri dönüşümlü ahşaplar kullanılmıştır.

Özetle, CHI-TORCH tutkuyla tasarlanmış bu evde, tarihi ve modern ruhları yana yana getirmiş, tarz olarak doğru işleyen ve birbirine uyuşan parçaları br araya getirmiştir.



İç Tasarımcılar: CHI-TORCH İç Tasarım
Yer: Aiguo Doğu Yolu ve Kısım 2, Hangzhou Güney Yolu, Zhongzheng District, Taipei City, Tayvan 100
Bölge: 181,0 m²
Yıl: 2014
Fotoğraflar: CHI-TORCH İç Tasarım izniyle
Tasarımcı: Chlo’e Kao, Ciro Liu

Kaynak: Arch Daily
Çeviri: Mimdap


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org