Rosendal apartman çözümü projesi - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Rosendal apartman çözümü projesi
Share 8 Aralık 2014

Tasarım:KJELLANDER + Sjöberg Rosendal

Uppsala Belediyesi tarafından kentin içindeki önemli bir arazinin geliştirilmesi için açılmış olan yarışmada Kjellander + Sjöberg tasarım grubu birinciliği kazandı. Uppsala merkezi meydanının yanındaki bir şehir bloğu dönüşümü ile görevli mimarlar bu proje ile ortak avlu çevresinde davetkar bir yaşam kompleksi yarattılar.

Sakinleri arasında bir topluluk duygusu beslemek için tasarlanan, Rosendal apartmanı projesi karmaşık sorunlara çözüm için düşünüldü.

Apartman projesinde iki ayrı binada yer alan daireler, farklı ölçeklerde çok aile için farklı konumlarda konut sunulmaktadır. Bir olma fikrine dayanan “güçlü ve değişken mahalle” düşüncesi burada özellikle oluşturulmaya çalışılmıştır.

Karmaşık fonksiyonlar bu projede mekansallaştırılmış ve çözülmüştür. Aynı zamanda bir çatı sera ve park gibi orta avluda bulunan bir doğrama atölyesi gibi özellikler projenin farklı olan unsurları arasındadır. Bu olanaklar yaratılarak, insanların birbiriyle tanışmak ve dostluklar oluşturmak için aktiviteler bulması öne çıkarılmıştır. Kiracılar için ortak alanlar sağlamak ve komşuluğu güçlendirmek hedef teşkil etmiştir.

Kjellander + Sjöberg tasarım grubu, Rosendal daireler bütünü sürdürülebilirlik ilkeleri ile tasarladı.
Burada tamamen bir ahşap inşaat değil belki ama, ahşap sıcaklığında konutlar oluşturulurken aynı zamanda inşaat sonrası küçük bir ekolojik ayak izi sağlayacak bölümler ihmal edilmemiştir.

Daireler pasif ev metodolojisi kullanılarak inşa edilirken, yağmur suyu yeşil çatı yoluyla toplanıp kullanımına alınacak ve kompleksin avlu dahil edecektir. Bu yağmur suyu sitede dikilmiş elma ağaçları ve meyve çalılarının yetiştirmesinde kullanılacaktır. Yerleşim yerinde oto kullanımını en aza indirmek, sakinler arasında yaya ve bisiklet trafiğini teşvik etme düşüncesi ana fikir olmuştur.

Yarışma adı: Kara Transferi Yarışması
Ödül: Birincilik Ödülü
Proje Adı: Woodhouse Rosendal
Mimari: Kjellander + Sjöberg Mimarlar
Yer: Uppsala, İsveç
Müdürü: Stefan Sjöberg
Tasarım Ekibi: Fredrik Pettersson, Alessandro Macaluso, Lars Almgren, Joel Yngvesson
İşveren: Diligentia
Peyzaj Mimarları: URBIO
Enerji Danışmanları: Aton teknik ve Konsult
Ahşap Danışmanları: RENEWINN AB
Alanı: 10.500,0 m²
Yıl: 2014
Fotoğraflar: Kjellander + Sjöberg

Kaynak: Arch Daily
Çeviri: Mimdap


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org