Süperblok apartman - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Süperblok apartman
Share 24 Eylül 2014

Tasarım: Wohnen mit scharf



Viyana’nın en büyük şehir içi geliştirme alanlarından biri olarak kentin ikinci büyük ilçesinde eski tren istasyonunun bulunduğu Nordbahnhof’ta bir yerleşim alanı ve buradaki proje dikkat çekicidir.

2010 yılında konut geliştirme yarışması sırasında proje “Wohnen! Alles mit” yani “heryerde yaşamak” projesiyle bu yapılar ortaya çıktı. Bu geliştirici proje, mimari anlamda ofis ve konut meselesinin toplum tabanındaki işbirliğinin ortaya çıkmasına dayanmaktadır. Bina “Wohnen mit scharf!” SUPERBLOCK olmasının yanı sıra, estetik ve mimari kalitesi ile de bireysel ve kuşaklararası işlevselliği vurgulayan örnek bir projedir.



İki adet sekiz katlı binanın cadde boyunca birleşmesi ile şehir mekansal tanımına katkıda bulunan bir özellik göstermektedir. Kompleksin içinde geniş bir açık alan komünal-ortaklaşa kamusal bir kullanıma imkan verecek biçimde tasarlanmış ve her iki bina sakinleri için bir temas alanı olarak hizmet edecek şekilde düşünülmüştür.


Dikey katmanlı konut katları neredeyse birbiri üzerine yükselen bir özellik gösterir. Yapı grubunda gençler için bir rekreasyon alanı ve ortaklaşa kullanıma sunulmuş bir kafe ile kentsel karakteri vurgulayan, parlak renkli zemin kat alanı, geniş kamusal kullanıma hizmet eder.


51 adet süper koşullar sağlanmış daire, kullanıcıların bir hayli geniş çaplı spektrumunu barındıracak şekilde tasarlanmıştır. Süper fonun uygun koşullarda verilmesiyle farklı gelir ve yaşam düzeyinde olanlara imkan sağlanmıştır. Dairelerin elde edilebilmesinin uygun koşulları, düşük geri ödeme payı, gençler ve göçmenler için özellikle uygun ortam üretmiştir.
Daireler (tek katlı birimler gibi uyarlanmış konut daireler) doğal aydınlatılmış açık bir merdiven boyunca bulunmaktadır. Katı küpleme içinde parlak renkli açıklıkları ile birlikte balkonlar heykelsi bir tasarım ile binaya yüksek bir prestij ve değer katar. Bu durum ev sakinleri açısından huzur verici bir duygudur.



Yer: Viyana 1020, Erst Melchior Gasse 3 ve Krakauerstrasse 17
Mimari: SUPERBLOCK
inşasına başlanması: Nisan 2012
Bitiş: Şubat 2014
Geliştirici: Schwarzatal gemeinnützige Wohnungs- und Siedlungsanlagen GmbH
Kapsam: 41 daire, 10 dubleks ve 1 coffeebar

Kaynak: www.arthitectural.com
Çeviri: Mimdap

3 Yorum
  1. ben projeyi, planlama kadar standart apartman görünümüne katkı sunduğu için çok başarılı buldum.

    deniz karakaya | 27 Eylül 2014

  2. Apartman dediğimiz şey Türkiye’de önde salon, ardında giriş ve mutfak, WC onun ardında ortada banyo, arkada sıralanan odalar demektir. Hiç olmaz sa balkonlarla oynamış.

    Anonim | 28 Eylül 2014

  3. Hakikaten süper bloklar bence de. etüd edilmiş mimari apartman bile olsa başka oluyor sahiden.

    Fuat Önal | 2 Ekim 2014


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org