Ekolojik, doğayla uyumlu ev... - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Ekolojik, doğayla uyumlu ev…
Share 11 Haziran 2014

Ekolojik, doğayla uyumlu ev…

Tasarım: Wall House





Bu evin hikayesi emekli anne ve çocukların iki blok halinde ve ancak toprak parçasından da maksimum faydalanmak istedikleri bir eve sahip olma çabaları sonucunda ortaya çıkmıştır. Bağımsız fakat doğadan ve seyir imkanlarından faydalanan bu ev kendi bulunduğu dğa ile barışmıştır.





Iki blok halindeki bu evin ayrılması ise kısmen arazinin dik sayılan eğimini kullanarak meydana getirilmiştir. Evin programında o ana yaşam ve ana yatak odası alanı tek katlı blok gibi çözülüp bunlardan iki tane yapılmasıyla yola çıkılmış, iki katlı bir kütle oluşturulmuştur.





Bu iki kütleyi birbirine bağlayan granit zemin ve duvarlar yalın bir geometriyle minimalist bir anlayışla organik şekilli Oculus ve söğü ağaçlarının bulunduğu bir avlu ile sağlanmıştır. Ev alanına girişte büyük bir merkez avlu özellikle arzulanmıştır. Seyrek ama Çin sanatlı peyzaj bu evin bütün bitkisel ortamına hakim olmuştur.




Evin çevresinin peyzaj tasarımı, aynı zamanda birden fazla korelasyon katmanları ile denemiş, çevrenin farklı açılardan farklı perspektifler kazanmasına önem verilmiştir. Klasik Çin Bahçe felsefesine uygun olarak bahçenin katmanlı teşkili ve görüş çizgisinin değişik alanlarda değiştirilmesi, bir anda bu çizgideki kesikler ve sürpriz görünümler hep bir düşüncenin sonucu olarak ortaya konmuştur.




Mimari: Wall Hause
Yer: Singapur , Singapur
Takım: Tiah Nan Chyuan, Lee Hui Lian ( ÇİFTLİK ), Kurjanto Slamet (KD Mimarlar)
İşbirlikçiler: KD Mimarlar, Base6 ve Terre Pte Ltd ile Odağı Associates
Alanı: 1.116 m²
Yıl: 2013
Fotoğraflar: Bryan van der Beek & Edward Hendricks
Kaynak: Arch Daily
Çeviri: Mimdap


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org