409 Himonya Daire  - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
409 Himonya Daire 
Share 15 Ekim 2012

İç Mekan Tasarımı: Key Operation Inc. Architects



30 yaşındaki bir dairenin düzeltilmesi ya da yenilenmesi projesidir bu iç mekan tasarımı. Mevcut planda güney oturma odası L şeklinde bir koridor ile bağlantılıdır. Ama burası toplam 55 metrekarelik çatı balkonuna tam erişim elde etmek için kuzeye taşınmıştır.




Osmo renkli kaplama ve cilalı Lauan kontrplak oturma odasının dış duvarlarını kaplamaktadır. Koridorun devamı yaşama mekanına açılır ve kendinizi oturma odanızda hissedersiniz.







Yenileme projesi eski durumu değiştirirken daha kaliteli daha renkli mekanları yaratmaya veseile olmuştur. Sade bir kullanımı öngören projede ahşap kaplı duvarlar ve dolap, raf yüzeyler iç mekana hem kullanışlılık hem de sıcaklık kazandırmıştır.





Banyo ve merkez çekirdeğin dışa dönen bölümleri cilalı ahşap ile kaplanmıştır, birmiş yüzeyler boyalı ahşap ile sonlanmıştır.




Mutfak ve koridorun bağlantı yolunda bir duvar da kara tahta şeklinde düşünülmüş, çocukların üzerine tebeşirle yazı yazam ve çizim yapması öngörülmüştür.


Yer : Meguro-ku, Tokyo, Japonya
Mimar : Key Operation Inc. Architects
Kullanımı : Düz
Bitiş: 2008,Mart
Yüklenici : Oga Kengyo
Fotoğraflar: KOP

Kaynak: Arthitectural.com
Çeviri: Mimdap

1 Yorum
  1. harika ya

    pelşin güneş | 26 Ekim 2012


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org