Kafeterya /
İç Mekan Tasarımı: One Design


Gheorghe Lazar Lisesi ve Çeşmeli Parkı’na yakın bir ortamda, bir apartmanın zemin katında bir ticari alan olarak bekleyen boşluk One Design mimarları tarafından bir kafeye dönüştürüldü. Bir kek, şekerleme ya da kahve ihtiyacı için ya da bir ekmek için mesela bu Kafeterya ortamın ihtiyacını gidermeyi üstüne aldı.


.Kafeteryaya geldiğinizde size orayı eviniz gibi rahatlık vermeli eviniz gibi mutluluk hissetmek zorunda olması fikrinden başlayarak tasarlanmıştır. Mobilyaların dokusu ve rengi ve farklı formları kendi koltuğunuz, kendi tablonuz ya da temelde en sevdiğiniz şeylerin sizin istediğiniz yerde olması amacıyla konumlandırılmıştır.


Kafeterya büyük cam yüzeyi sokağa doğru bir açık bir alanı tariflemekte ve bir oturma odası gibi daha özel bir alan olarak düşünülerek mekanın sıcak bir havaya bürünmesi temel alınmıştır.


İç mekan da olsa bir kamu alanı sayılabilecek Kafeteryada kullanılan malzeme parlak ve yansımalar yaratılacak şekilde planlanmıştır. Ayrıca iç tasarımda cazibenin ana unsuru hem suyu hem ışığıyla donanmış olan yapay bir şelaledir. Yarı-kamusal alanda kullanılan malzeme sıcak ve narin bir şekilde özellikle müşterileri rahat ettirecek biçimde düşünülmüştür. Renkler toprak tonlarında seçilmiş, mekanın sıcak renklerle donanması istenmiştir. Cazibe ana unsurlarından bir diğeri ise şöminedir. Tasarımda kullanılan doğal elemanlar şu şekilde karakterize edilebilir: Toprak, su, ateş, hava ve kahve…

Yer : Schitu Magureanu Bulvarı, No 8, Bükreş, Romanya
Mimarlık Ofisi :One Design
Konsept Yazarları : arch. Alexandru Cristian Balan, arch. Paul Samsonescu
Projenin adı: Kafeterya
Alan : 200 m2

Kaynak: Arthitectural.com
Çeviri: Mimdap

2 Comments

  1. Aslında sadelik ve gündelik hayata dair kimseyi sıkmayan mobilyalarla sonuca gidilmiş. Dolayısıyla ferah ve kasıntısız bir iç mekan çıkmış ortaya.

  2. Ev sıcaklığında bir mekan tanımı en son kahve dükkanlarında denenmiş bir usuldü. Bu projede her yeri çok rahat ve ev gibi yaparak bu çizgi daha ileri götürülmüş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir