Rosa F. Keller Kütüphane ve Toplum Merkezi - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Rosa F. Keller Kütüphane ve Toplum Merkezi
Share 2 Temmuz 2012


İç Mekan Tasarımı: Eskew + Dumez + Ripple

Bu tasarım, New Orleans’ta komşu iki kütüphanenin birleştirilmesinde ve bir bütün olarak işlev görmesi maksadıyla yapılmıştır. Bina Güney Broad Caddesi ve Napolyon Caddesi’nin köşesinde yerleşmiş, 1917 yılında konut olarak inşa edilmiş, tarihsel önemi de olan yapıdır.

Bir kütüphane olarak işlevi özellikle 1993 yılında inşa edilen diğer binanın, ana okuma odası ve stok alanlarına ev sahipliği yapmasıyla başlamıştı. Her iki binada ciddi şekilde Katrina Kasırgası sırasında zarar gördü. Kurtarılan bungalovlar için gelecekte olabilecek seller için önlemler alındı. Bu önlemler ayrıca Federal Acil Durum Yönetim Dairesi (FEMA) tarafından yerine getirilmesi bakımından gerekli görüldü.


Yeni 10.000 metrekarelik kütüphane aynı zamanda toplum merkezi olarak, yenilikçi bir 21. yüzyıl kütüphanesi, topluluk alanı toplama merkezi ve değerli bir eğitim alma yeri sunarak kullanıcılarını çok yönlü hizmetler sunmaktadır.

Bağlantıyı sağlayan bu her iki tarafa açık yapı, iki binaya dokunarak mekansal rahatlama yaratmaktadır. Bu sırada tarihi ev ve kütüphane korunur.


Bu “omurga” Broad Caddesi üzerinden yapıyı algılamada net bir görüş ve net bir çizgi sağlar. Bu yolla kütüphaneye sağlıklı bir giriş sağlanmış olur.


Tarihi konak, öncelikle toplum merkezi toplantıları için ve küçük bir kafe- ev olarak çalışır durumda iken yeni dekorasyon ile eklenen öncelikle kitap rafları, bilgisayar istasyonları ve kütüphane işlevi ile zenginleşmiş bir kamusal kapalı mekan kurgusu yaratılmış olur.


Yer : New Orleans, LA, ABD
Mimari: Eskew + Dumez + Ripple
Danışmanlar : Spackman, Mossop + Michaels,
Peyzaj Mimarı:Kulkarni Danışmanlar,
Yapı / İnşaat Mühendisi: Lucien T. Vivien & Associates,
Mefruşat: Ryan Gootee
Genel Müteahhitler: LLC Genel Yüklenici
Bitiş Yılı : 2012
Müşteri : New Orleans kenti, New Orleans Halk Kütüphanesi
Proje Boyutu : 930 metre kare
Fotoğraflar : Timothy Hursley

Kaynak: Arthitecture.com
Çeviri: Mimdap

1 Yorum
  1. Ne kadar rahat ne kadar hoş bir iç mekan. Hiç bir zorlama hissetmiyor insan.

    cumhur keskin | 11 Temmuz 2012


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org