San Pablo Grup Şirket Ofisi - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
San Pablo Grup Şirket Ofisi
Share 2 Aralık 2011

San Pablo Grup Şirket Ofisi
Tasarım: spAce arquitectura

Asansör kapısı açılıp mekana girdikten sonra gelen herkesi kucaklayan daire şeklinde açık bir resepsiyon alanı bulunur. Resepsiyon alanı, soyut grafik mavi tonlarda iki vitray pencereler ya da vitrinler ile çevrili ve yakından bakıldığında bunların . sonsuz derinliğini ortaya koyan perspektif ile tamamlanır. Lobinin Merkezinde ve odak noktası olarak şirket logosu ile yeşil bir duvar vardır.

Kullanıcılar için iki büyük odayı bağlayan geniş bir koridor, resepsiyonda geçmektedir. Kullanıcı için sanki bunları araştırıyor gibi, eğlenceli, renkli ve farklı mekanlar keşfetmek, tüm alanı kullanması için yönlendirmek iç tasarımın becerilerindendir.

Değişik bir yaklaşımla çalışma alanları oluşturulmuştur. Burada yeknesak bir dekorasyon yerine aynılıkları kıran çalışma noktalarını farklı düzenleme anlayışlarıyla ayıran ve onlara serbestlik hissi veren yöntemler denenmiştir. Rahat, ferah ve açık bir düzlem oluştuulmuş, bu düzlem ayrıca çok iyi aydınlatılmıştır.
Aydınlatmada pitch ve yoğunluk değişimi, her alanda, farklı bir alan çalışması olduğunu, farklı bir fonksiyon bulunduğunu çok kurnazca çerçevelemiş, boşluklar sayesinde farklı kimlikli farklı bir atmosferler oluşturulmuştur.

Çalışma alanındaki açık renk mobilya mekanın yüksekliğine ve doğal ışık geçişine katkıda bulunur. Tüm kullanıcılar dış görüşler I ve teknik özellikleri olan projeleri için USGBC ve LEED Gold sertifikasına kayıtlanmanın şartlarını bu mekanlarda araştırır.

Yer : Insurgentes Avenue, Meksika
Mimari : spAce arquitectura
Proje adı: San Pablo Grubu Kurumsal Ofisler
Baş tasarımcı : Juan Carlos Baumgartner, Gabriel Téllez
Tasarım ekibi : Frida Shabot, Humberto Soto, Yuri Rodríguez
Alan : 32.293 metre kare
Bitiş Tarihi : Mart 2011
Mobilya : Haworth, Moblity, StudioRoca
Fotoğraflar : Huguette Ampudi, Paul Czitrom

Kaynak: Arthitectural.com
Çeviri: Mimdap

1 Yorum
  1. İlk bakışta hayranlık uyandırıcı. Kullanıcılarda zamanla yorgunluk verici bir hareket hatta karmaşa mı diye düşünmedim değil bir daha bakınca.

    Rüçhan Erkan | 6 Aralık 2011


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org