Özel bir restaurant:Sky Lounge - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Özel bir restaurant:Sky Lounge
Share 10 Kasım 2011

Özel bir restaurant:Sky Lounge
Tasarım: Roma Leonidov Mimarlık Bürosu”

RAS başkanlığının binasının 22. Katında yer alan «Sky Lounge» restoran, bir anlamda VIP salonu gibi tasarlanmıştır. Gökyüzü ve bulutlar görüntüsü tasarım projesinin kalbinde yer almıştır.

Eski teknik katın toplam alanı sonuçta 100 metrekaredir. Hatta bu alan, resmen tek bir salona dönüşünce, ustaca yerleştirilmesi gerekmektedir. Merkezi tablo dışında, sakin bir akşam yemeği için gelen küçük partiler ve çiftler ya da özel konuklar için rahat edecekleri bir yer oluşturmak fikriyle düzenlenmiştir. Mekan bir kerede okunamaz bileşik bir alan etkisi yapmakta, çok sayıda yansıtıcı yüzey ile ve çeşitli ışık efektleri sayesinde farklı mekan algılamaları ortaya çıkarılmaktadır.

Özellikle, merkezde koyu gri renkli cam “sarılı” bir sütun vardır. Bu oldukça büyük bir elektrik ışığı altında bir ayna görevi görür. Ama belirli bir ışık düzeni ve cam arkasında plazma ekran panelleri, bunların yoğunluk ve renk değiştiren lekeleri olan “balonlar” parlamakta; böylece benzersiz lambayı benzersiz bir heykele çevirmektedir.

Mekandaki birçok sütun; gevşek bol dökümlü beyaz saten kumaş ile kaplanıp asılarak, ortama dekore edilmiş lambalar olarak hizmet vermesi amaçlanmıştır.

Çok sayıda kıvrım ve gölgelendirmenin hava akışı ve uçaktan görülen yığın bulutlar izlenimi ya da yanılsaması yaratması özellikle amaçlanmıştır. Mimarlar Roma Leonidov ve Zoya Samorodova, 250 cam boncuk konulan alüminyum oyma çerçeveyi yapmış, yarım ay şeklindeki tavan lambası olarak salona konumlandırmışlardır. Böylece geceleri son parıldayan yıldızlı romantik bir görüntüyü oluşturmak istemişlerdir .

Lamba altında, ana tablo vardır ve mimarlar daha çok yarım ay şeklinde yaptıkları bu düzenleme ile aslında daha çok bir sörf tahtası gibi bir nesne elde etmiş oldular. Uzun masa üstü alüminyum karkas ve corian kaplı masa ekleri nedeniyle, esas uzun merkezi masa istenilen uzunlukta düzenlenebilmketedir.

Metin yazarı: Anna Martovitskaya
Yer: RAS Prezidyum binası, 22 katlı, Leninsky cadde, 32-A, Moskova, Rusya
Mimar: Roma Leonidov Studio – Roma Leonidov, Zoya Samoradova
Programı: Restoran
Toplam alan: 100 m²

Çeviri : Mimdap

1 Yorum
  1. çok abiye bir salon olmus. özel yerler ve özel durumla için güzel. bence buna benzer bir dekorasyon anlayışı giderek yaygınlaşıyor.

    Nil Altuntaş | 17 Kasım 2011


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org