Engelliler İçin Ödüllü Proje Yarismasi (22 Ekim 2011) - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Engelliler İçin Ödüllü Proje Yarismasi (22 Ekim 2011)
Share 22 Ekim 2011

21. yüzyılda toplumun tüm bireylerinin eşit şartlarda huzur içinde bir arada yaşayabilmesi için sağlanan sosyal ve siyasal şartların yanında bedensel ya da fiziki ortamın yarattığı engellerin bilim ve teknolojinin elverdiği olanaklar çerçevesinde ortadan kaldırılması gerekmektedir.

Bilim ve teknoloji denilince akla ilk olarak mühendislik gelmektedir.

Makina Mühendisleri Odası, çalışmalarında, meslek ve meslektaş sorunlarının ülke ve toplum sorunlarından ayrılmayacağını temel ilke kabul eder. Bu nedenle doğrudan ya da dolaylı olarak milyonlarca insanımızı etkileyen engellilerin yaşam standartları toplumsal bir sorundur. Burada bizlere düşen görev, doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle hareketleri kısıtlanmış ya da tamamıyla ortadan kalkmış kişilerin herkes gibi yaşaması için mühendislik bilgi birikimi ve deneyimlerimiz ile hareket kısıtlılığını kısmen ya da tamamen ortadan kaldıracak olan araç, gereç ve sistemleri ortaya koymak, var olanları daha da iyileştirmektir.

Bu Proje Yarışması, TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından, mühendislik alanında yıllarca uluslararası nitelikte bilimsel çalışmalar yapmış olan değerli üyemiz Necdet Eraslan’ın anısına düzenlenmektedir.

Yarışmanın kamuoyuna duyurulması konusunda göstereceğiniz hassasiyet tüm engelli vatandaşlarımıza uzatılmış bir el olacaktır.

Yarın saat 10:002da İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezinde başlayacak yarışmamıza bekleriz. Sempozyum kitapçığını kitapcik linkinden indirebilirsiniz.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası
İstanbul Şube Yönetim Kurulu


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org