‘En büyük eğlence’ Bayrampaşa’ya - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
‘En büyük eğlence’ Bayrampaşa’ya
Share 14 Haziran 2008

Bayrampaşa Otogarı’nın yanında, Türkiye’nin en büyük eğlence merkezi inşa ediliyor. Ağaçkakan İnşaat’a bağlı Ora İstanbul Gayrimenkul ve Geliştirme şirketi tarafından inşa edilecek olan eğlence merkezi, Bayrampaşa Carrefour’un bitişiğindeki 123 dönüm arsa üzerine kurulacak.

Paris’teki Disneyland’ı inşa eden Valerio Mazzoli Studio şirketi, eğlence merkezinin inşaat danışmanlığını üstlendi. Eğlence merkezinin yönetimini, 40 ülkede 450 tane eğlence merkezini yöneten International Theme Park Services (ITPS) yapacak. ITPS şirketi içinde; lunapark, su parkı, akvaryum, hayvanat bahçesi ve müze olan eğlence merkezlerini yönetiyor.
Şirketin yönettiği eğlence merkezleri arasında Los Angeles’teki Walt Disney Productions, Tayvan’daki Dinozor Parkı, Paris’teki Asterix Theme Park, New York’taki Time Warner Inc, Las Vegas’taki MGM Grand Theme Park, Missouri’deki Walt Disney Hometown ve New Orleans’taki Jazzland Theme Park ilk sıralarda sayılıyor. Ora İstanbul Gayrimenkul şirketi, projenin detaylarını 18 Haziran Çarşamba günü bir basın toplantısıyla açıklayacak.Oteli de olacak
Toplantıya, Paris’teki Disneyland’ı inşa eden Valerio Mazzoli Studio’nun Başkanı Valerio Mazzoli, International Theme Park Services’in başkanı Dennis Speigel, Intercontinental Hotels Group’un Avrupa Geliştirme Direktörü Peter Vermeer de katılacak.
Mimar Şefik Birkiye tarafından tasarlanan projede, eğlence merkezinin yanı sıra alışveriş merkezi, otel, kongre merkezi ve spor tesisleri yer alacak. Proje kapsamındaki oteli de Intercontinental Hotels Group işletecek.

Altı ay önce kuruldu
Ora İstanbul Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme A.Ş., 7 Aralık 2007’de 50 bin YTL sermayeyle kuruldu. Şirketin kurucuları; Ağaçkakan Yatırım Organizasyonu, Ahmet Sabri Uluğ, Emine Zeynep Kıray, Fatma Müberra Rızo ve Vladko Rizo olarak sıralanıyor. Yönetim Kurulu Başkanlığını Enver Nalbant’ın yaptığı şirketin yönetim kurulu üyeleri de Ahmet Sabri Uluğ, Fatma Müberra rizo ve Vladko Rizo’dan oluşuyor.

Ora İstanbul Gayrimenkul’un bağlı olduğu Ağaçkakan İnşaat, otogarın güney girişinde de Miyansera Evleri adlı bir konut projesi inşa ediyor.

Kaynak: Milliyet

9 Yorum
  1. Bundan önce bir eğlence merkezi vardı biliyorsunuz, Tatilya. Sonra kapandı ve geçtiğimiz yıl sökümü tamamlandı ve söylentiye göre Irak’a gitti, oraya kurulucakmış dediler. Yani taleple arz kesişmedi ve yatırım kendini sürüdüremedi. Şimdi daha büyüğü geliyormuş öğrendiğimize göre. Tamam bu kent daha büyüklerini de kaldırır ama nereye kadar?

    Umarım iyi etüd edilmiştir ve yeni bir yatırım felaketi yaşanmaz.

    Metin Kuruca | 14 Haziran 2008

  2. böyle bi eğlence merkezinin istanbulda değilde daha iyi bir ilde yapılmasını düşünemezmisiniz çunkü boyle bi projenin alt yapısını iyi yapmak bi yana bölgenin coğrafi gerekse içiçe girmiş ve kentsel yapısının bozuk olusu asyişinde göz önünde bulundurursak kötü seçim herşeyden önce ben daha büyüğünü inşaetmek ten yanayım ve böyle bıyerın olması için deneyımli ve yaratıcı olabılecekbı takım olması gerek ben böyle bıyerın hayallerini kuran biri olarak sizden daha iyisini beklerdım (not arkadaşlarım boylebıyerın olmasının zor olacagını söylemışlerdı sız yapında görsünler)

    meftun çağlayan | 19 Aralık 2008

  3. süper birşey gözlerime inanamıyorum en büyük hayalim buraya gitmak

    nil | 19 Ekim 2009

  4. bitmesini sabırsızlıkla bekliyorumm süperrr biyer olacak kesin

    gizem | 12 Kasım 2009

  5. iyişallah erken biter

    mervenur | 6 Mart 2010

  6. istanbulun bir ucuna kurarlarsa tabi işlemez en güzeli ulaşımın kolay olduğu bir yere kurmak

    onur | 12 Kasım 2010

  7. 27 Ekimde bitiyor. Ve şuan disney buz gösterisi var. :)

    Esra nur | 9 Ekim 2011

  8. açıldıktan kısa bir süre sonra planlama ve yönetim hataları nedeniyle donduruldu zannedersem

    aslan | 20 Nisan 2012

  9. işi bilmeyen yöneticilerin elinde çok büyük hatalar sonucunda iflas etmiştir.Araplar alıcak diye bir söylenti var.UmaRIM alırlar da bu kadar emek ve para boşa gitmez .Ve bu cahil yöneticilerin yaptıklarını yapmazlar.

    iflas | 30 Temmuz 2012


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org