İstanbul Kültür Üniversitesi Bahar 2011 Dönemi Mimarlık Konuşmaları (23 Şubat - 4 Mayıs 2011) - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
İstanbul Kültür Üniversitesi Bahar 2011 Dönemi Mimarlık Konuşmaları (23 Şubat – 4 Mayıs 2011)
Share 18 Nisan 2011

Etkinlik Başlangıç – Bitiş Tarihi: 23 Şubat – 4 Mayıs 2011
Etkinlik Başlangıç – Bitiş Saati: 16:00 – 17:15
Yer: İstanbul Kültür Üniversitesi, Ataköy

İletişim
Telefon: 0212 498 45 50
E-posta: e.ungur@iku.edu.tr
Mimarlık kültürünü geliştirmek, konuşulur ve tartışılır kılmak amacıyla mesleğin pratik ve teorik alanlarından kişilerin sunumlarından oluşan İKÜ Mimarlık Konuşmaları, Bahar 2011 dönemi programı şu şekildedir:

Konuşmalar İKÜ Ataköy Yerleşkesi Seminer Salonu II’de yapılacaktır. Konuşma saatleri 16:00 – 17:15; kokteyl 17:30.

Yamaç Korfalı
23 Şubat 2011
Konuşma Başlığı: Zaha Hadid Architects; Büyük Britanya’daki Projeleri

Mimarlık Lisans eğitimini 1999 yılında Yıldız Teknik Üniversitesinde tamamladıktan sonra Londra’da çeşitli mimarlık ofislerinde çalıştı. 2003 yılında Sir Peter Cook’un direktörü olduğu, The Bartlett’ta Mimarlık Tasarımı Yüksek Lisansını derece ile tamamladı ve Eric Parry Mimarlık Ofisinde, ödül almış projelerde ve yarışmalarda çalıştı. Bireysel yaptığı eserler, Venedik ve Londra Mimarlık Bienalleri ,Royal Akademi of Arts gibi enstitülerde sergilendi, “X Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri” ve İngiltere’de ödüller aldı. Londra’da AA, The Bartlett ve Paris’ te Esa Üniversitelerinde proje jürilerinde görev almaktadır. 2008 yılından itibaren Zaha Hadid Mimarlık Ofisinde, Londra Olimpiyatlarında yüzme müsabakalarının yapılacağı “London Aquatics Centre” projesinde çalışmaktadır.

Antoine Bruguerolle
16 Mart 2011
Konu Başlığı: Mimarlık, Şehircilik ve Peyzaj; Fransa’daki Bazı Uygulama Örnekleri ve Özel Durum Çözümlemelerinden Seçmeler

Mimarlık çalışmalarına 1985 yılından bu yana Nîmes’de kendi ofisinde devam ediyor. Proje çalışmalarının yanı sıra tarihi merkezlerin, sitlerin ve peyzajların korunması ve değerlendirilmesi konusunda çok sayıda uygulaması vardır.

Çalışmaları iki tip faaliyet üzerinde yoğunlaşmaktadır:

Sit, peyzaj ve tarihi merkezlerin sıhhileştirilmesi, sitlerin yönetim planları.
Özel nitelikli alanlar ya da sitlerde yeni tasarım ya da tarihi yapıların yeniden işlevlendirilmesi projeleri.

Bruguerolle ayrıca UNESCO, ICOMOS, Avrupa Konseyi, Fransa Dışişleri Bakanlığı gibi çeşitli kuruluşlara teknik danışmanlık yapmaktadır.

Emre Arolat:
20 Nisan 2011
Konu Başlığı: Projeler – Düşünceler

1986’da MSÜ Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. 1986-87 yıllarında ABD Washington D.C.’de Metcalf Mimarlık Bürosu’nda çalıştı. 1992 yılında MSÜ Mimarlık Fakültesi’nde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 2004 yılından beri çalışmalarına EAA-Emre Arolat Architects adı altında devam ediyor. 1998 yılından beri, gerek atölye yürütücüsü, gerekse jüri üyesi olarak, UÜ, İKÜ, İTÜ, ODTÜ, YTÜ, Bilgi Üniversitesi ve MSGSÜ’de görev aldı. Çok sayıda ulusal ve uluslararası ödül sahibi olan Emre Arolat konuşmasında İpekyol Tekstil Fabrikası, Ulusoy Savoy Evleri ve Yalova Raif Dinçkök Kültür merkezi gibi güncel projelerini sunacaktır.

Ahmet Gülgönen
4 Mayıs 2011
Konuşma Başlığı: Yaratıcılık ve Devamlılık; Tipolojik ve Morfolojik Anlamda Yenileme

1962 yılında ODTÜ’den mimar unvanı aldı. Yüksek lisansını University of Pennslyvania’da tamamladı ve 1965 yılında aynı üniversiteden (M.C.P.) Y. Kentsel Tasarımcı unvanı aldı. Master sınıfını Louis Kahn’ın atölyesinde yaptı ve daha sonra bürosunda çalıştı. 1965 -72 yılları arasında ODTÜ’de öğretim üyeliğinde bulundu. 1972 -2008 yılları arasında Paris’te Ecole d’architecture Paris Belleville’de profesör olarak ders verdi. 1982’den beri Paris’te Mimar Florence Gülgönen’le Atelier de Projet et Recherche en Architecture et Habitat , APRAH bürosunu yönetiyorlar;Türkiye , Fransa ve diğer ülkelerde uygulama ve projeleri oldu

Organizasyon:
Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu
Prof. Dr. Nur Akın
Yrd. Doç. Dr. Hakkı Yırtıcı
Yrd. Doç. Dr. Evren Enginöz
Yrd. Doç. Dr. Emel Düzgün Birer
Ar. Gör. Erdem Üngür


Yorum yazmak için


  Projenin temel amacı, şehir idaresi, kamusal sosyal eylem merkezi ve yerel polis karakolu da dahil olmak üzere çeşitli işlevleri tek bir binada birleştirerek Etterbeek yönetiminin kimliğini yeniden tanımlamaktı. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org