Başarı Hikayeleri Konferansı (16 Nisan 2011) - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Başarı Hikayeleri Konferansı (16 Nisan 2011)
Share 8 Nisan 2011

Başarının sırrı sizce nedir?
Başarı Hikayeleri Konferansı

Aydınlatma tasarımının yaşam kalitemizdeki önemi ve aydınlatma tasarımcısı mesleğinin kabulü ile ilgili bilincin gelişmesi için etkinlikler düzenleyen PLD Türkiye dergisi, aydınlatma tasarımcısı ve mimarları bir araya topluyor. 16 Nisan Cumartesi günü İstanbul Light Fuarı’nda gerçekleşecek konferans, ödül almış ‘Tuzambarı- Medina Turgul DDB Ofisi’, ‘208 Duecento Otto Restaurant’ ve ‘Meydan Alışveriş Merkezi’ projelerine odaklanıyor. Her biri farklı kategorideki projelerin mimarları ve aydınlatma tasarımcıları, projelerini gerçekleştirme süreçlerini ve bu süreçte birlikte nasıl hareket ettiklerini anlatıyorlar. Konferansın konuşmacıları ise; Kerem Erginoğlu (Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık, TR), Paola Urbano (IT), Seyhan Özdemir (Autoban TR), Nelson NG (Isometrix, HK), Stefan Herbert (Metro Group, DE) ve Murat Çap (Luxwelt, DE).

Konferans ilk oturumu 14.00 – 14.45 arasında Kerem Erginoğlu ve Paola Urbano’nun Tuzambarı – Medina Turgul DDB Ofisi üzerine konuşmalarıyla başlıyor.

Birçok ödüllü projeye imza atan Kerem Erginoğlu, çalışmalarını Erginoğlu Çalışlar Mimarlık’ta sürdürmesinin yanı sıra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde proje dersleri vermektedir. Erginoğlu’nun ödüllü projeleri arasında ‘Berlin Türk Büyükelçiliği Kançılarya Binası’, ‘Tarsus Sev İlköğretim Kampüsü’, ‘Turkcell Teknoloji Ar-Ge Binası’, ‘Tuzambarı-Medina Turgul DDB’ bulunuyor.

25 yıldır aydınlatma tasarımcılığı yapan Paola Urbano, Bilgi Üniversitesi’nde aydınlatma tasarımı eğitimi vermesinin yanı sıra ‘Tecniche Nuove’de yayımlanan Aydınlatma Kılavuzunun ‘Dini binalar’ bölümü yazarlığını yapıyor. Urbano aynı zamanda APIL’in (İtalya Aydınlatma Tasarımcıları Derneği) kurucularındandır.

15.00 – 15.45 arasında 208 Duecento Otto Restaurant projesiyle devam eden ikinci oturumun konuşmacıları Seyhan Özdemir ve Nelson NG.

Özdemir, Sefer Çağlar ile birlikte kurduğu ‘Autoban’ markası altında mimari, iç mimari ve ürün tasarımı gibi farklı ölçekli konularda çalışmalarını sürdürmektedir.

‘Isometrix Aydınlatma ve Tasarım Şirketi’nde tasarım direktörü olan Nelson NG, 17 yıla aşkın süredir küçük, orta, büyük dereceli projelerde uluslararası ve tanınmış projelerde yer almaktadır.

Konferans, 16.00 – 16.45 arasında Stefan Herbert ve Murat Çap ile Meydan Alışveriş Merkezi projesi üzerine olan oturumla son buluyor.

Metro Group ile birlikte Meydan Alışveriş Merkezi’nin tüm süreçlerine katılan Herbert, Almanya, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Slovakya ile beraber Asya-pasifik bölgesinde bulunan bir çok projenin sorumlu mimarı olarak görevini sürdürmektedir.

2002 yılında kurduğu şirketi LUXWELT ile, aydınlatma, sunum, görsel malzemeler ve bunların kontrol sistemlerinin konseptlere uygun geliştirilmesi ve malzeme kullanımlarının planlanmasına yönelik çalışmalar yapan Murat Çap’ın projeleri arasında Meydan Alışveriş Merkezi başta olmak üzere büyük alışveriş merkezleri, rezidanslar, dünya çapında yaygın oteller, büyük hipermarketler ve uluslararası havaalanları da bulunmaktadır.

Konferansa katılmak ve program akışını görmek için www.pldturkiye.com/pld-turkiye-etkinlikleri/basari-hikayeleri-konferansi.html sitesini ziyaret edebilirsiniz

PLD Türkiye
1998 yılından bu yana dünyanın tek mimari aydınlatma tasarımı dergisi olarak hayatını sürdüren Professional Lighting Design, Almanca, İngilizce ve Çince’den sonra 2005 yılından beri Türkçe olarak yayımlanıyor. Profesyonel Aydınlatma Tasarımcıları Derneği (PLDA) resmi yayın organı olan PLD, pazardaki yeni ürün ve trendleri, ışığı ele alış biçimiyle diğerlerinden ayrılan mimari ve iç mimari uygulamaları, uluslararası tanınmış aydınlatma tasarımcılarının ve mimarların süzgecinden geçiriyor. PLD Türkiye, aynı zamanda 2007 yılından beri PLDA derneğinin misyonu olan aydınlatma tasarımcısı mesleğinin kabulü ve aydınlatma tasarımı ile ilgili bilincin artırılması için Türkiye’de aydınlatma tasarımı merkezli workshop, seminer gibi etkinlikler düzenlemektedir. Daha fazla bilgi için: www.pldturkiye.com/pld-turkiye-etkinlikleri


Yorum yazmak için


  Projenin temel amacı, şehir idaresi, kamusal sosyal eylem merkezi ve yerel polis karakolu da dahil olmak üzere çeşitli işlevleri tek bir binada birleştirerek Etterbeek yönetiminin kimliğini yeniden tanımlamaktı. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org