Uluslararası Bergama Sempozyumu (7-9 Nisan 2011 ) - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Uluslararası Bergama Sempozyumu (7-9 Nisan 2011 )
Share 6 Nisan 2011

Bergama, iki bin yıldır aynı adı korumuş ender kentlerden biridir. Bergama Krallığı’nın başkenti olan bu kent, kuruluşundan bugüne bilim ve kültür tarihi açısından pek çok olaya ev sahipliği yapmış bir yerdir.

Ancak, günümüzde Bergama’nın kültürel miras açısından hak ettiği ilgiyi gördüğünü söylemek oldukça zordur. Bu yönde Bergama Belediyesi’nin UNESCO’nun Kültürel Miras listesinde yer almak için sarf ettiği çaba çok yerinde bir girişim olarak değerlendirilmelidir.

Bergama’nın bilim ve kültür tarihindeki öneminin bilinmesi hem yurttaşlar hem de yöneticiler açısından bu kente daha fazla sahip çıkma bilincine yol açacaktır. Bu düşüncelerden hareketle Ege Üniversitesi İzmir Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Bergama Belediyesi işbirliğinde “Uluslararası Bergama Sempozyumu” düzenlenmiştir.

Sempozyumda Bergama’nın kültürel miras açısından öneminin ortaya konulmasının yanı sıra, vizyon ve geleceğine ışık tutacak yeni araştırmaların, yeni fikir ve görüşlerin ortaya çıkarılması amaçlanmıştır.

Değerli bilim adamlarımız ve araştırmacılarımızın 7-9 Nisan 2011 tarihleri arasında Bergama’da gerçekleştirilecek olan bu sempozyuma katılarak destek vermesi bizleri onurlandıracaktır.

Saygılarımızla.


Yorum yazmak için


  Projenin temel amacı, şehir idaresi, kamusal sosyal eylem merkezi ve yerel polis karakolu da dahil olmak üzere çeşitli işlevleri tek bir binada birleştirerek Etterbeek yönetiminin kimliğini yeniden tanımlamaktı. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org