Mimarlar Derneği:"Çizginin gücü, anlamı ve zenginliği" ODTÜ (1 Nisan - 14 Nisan 2011) - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Mimarlar Derneği:”Çizginin gücü, anlamı ve zenginliği” ODTÜ (1 Nisan – 14 Nisan 2011)
Share 31 Mart 2011

Sergi bu ay ODTÜ Mimarlık Fakültesi (1 Nisan – 14 Nisan 2011) ve Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde (15 Nisan – 30 Nisan 2011) açılıyor.

Mimarlar Derneği 1927’nin Simülakrlar Ve…Çizgi ile Düşünmek / Çizgi’de Düşünmek Eskiz Seçkisi Mimarlık Okullarında

44 Mimarın eskiz çalışmaları sergileniyor

Mimarlık kültürünün geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlayan ve bu çerçevede çeşitli etkinlikler düzenleyen Mimarlar Derneği 1927; çizginin gücünü, anlamını ve zenginliğini yansıtan bir seçki oluşturmayı ve paylaşmayı hedefledi.

Bu kapsamda derlenen seçkiye, 44 mimar eskizleriyle katkıda bulundu ve tasarımlarını çizgileriyle paylaştı. Seçkide şu mimarların eskizleri yer alıyor:

Abdi Güzer, Affan Yatman, Ahmet İğdirligil, Ali Osman Öztürk, Behruz Çinici, Boran Ekinci, Buket Demirel, Cafer Bozkurt, Cengiz Bektaş, Cengiz Kabaoğlu, Cumhur Keskinok, Doğan Hasol, Doruk Pamir, Durmuş Dilekçi, Emir Uras, Emre Arolat, Erkut Şahinbaş, Ersen Gürsel, Faruk Malhan, Gökhan Avcıoğlu, Haldun Ertekin, Hasan Çalışlar, Haydar Karabey, Hayri Anamurlu, Hayzuran Hasol, Hüseyin Kahvecioğlu, İlhan Kesmez, İlhan Kural, Kadri Atabaş, Kaya Arıkoğlu, Kerem Erginoğlu, Kürşat Açıkgöz, Mehmet Kütükçüoğlu, Murat Tabanlıoğlu, Orhan Özgüner, Ragıp Buluç, Selim Velioğlu, Semre Teber, Şevki Pekin, Şevki Vanlı, Şükrü Kocagöz, Turhan Kayasü, Yakup Hazan ve Ziya Tanalı.

Simülakrlar Ve…Çizgi ile Düşünmek /Çizgi’de Düşünmek adlı eskiz seçkisi, ilk olarak 18 Şubat – 26 Şubat 2011 tarihleri arasında ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde sergilendi.

‘Eskiz’in, tasarımın ayrılmaz bir parçası olduğu gerçeğini, mimarlık öğrencileriyle de paylaşmayı amaçlayan bu seçkinin mimarlık okullarında da sergilenmesi ve mimarlık öğrencileri tarafından izlenmesi planlandı.

Sergi bu ay ODTÜ Mimarlık Fakültesi (1 Nisan – 14 Nisan 2011) ve Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde (15 Nisan – 30 Nisan 2011) açılıyor.


Yorum yazmak için


  Projenin temel amacı, şehir idaresi, kamusal sosyal eylem merkezi ve yerel polis karakolu da dahil olmak üzere çeşitli işlevleri tek bir binada birleştirerek Etterbeek yönetiminin kimliğini yeniden tanımlamaktı. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org