Cutting Edge - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Cutting Edge
Share 26 Mart 2011

“Cutting Edge”
Vidal Sassoon ve eşi Ronnie, Bel Air tepelerindeki ikonik evlerinin yenilenmesi projesi
Restorasyon ve yenileme projesi: Richard Neutra

Cutting Edge 1960 lı yıllardaki fotoğrafı ile yenilenmeden sonraki durumu. 1959 yılı özelliğini anlatan Julius Shulman tarafından çekilen resim.

Saç ve mimarlık arasındaki ilişki belki de bu güne kadar düzgün takdir edilmemiştir. Ama efsanevi stilist, modacı Vidal Sassoon ve eşi Ronnie bu iki meselenin arasında bağ olduğunu vurguluyor.
“1950’lerin sonlarında Bauhaus geldi” diyen Vidal, geometrik formda, kolay bakım yapılabilen bir saç kesimi devrim yarattı, . “Karakteri ortaya çıkarmak için, yüz kemik yapısını ve herşeyi gösteren bir model üzerinde çalışıyordum. Ben o zamanlar moda olan güzellikten nefret ediyordum.” devam etti.
“Mimarlar her zaman benim için kahraman olmuştur,” diye ekliyor. “Ben işini çok iyi bilen Marcel Breuer tanıştığımda bana daha fazla onur olamazdı. Ve sonra Rem Koolhaas. Onun kütüphanesinde benim orijinal kesme kitaplarımdan biri olduğunu bana söyledi. “

Richarrd Neutra’nın restore ettiği Vidal Sassoon ve eşinin yaşadığı bu ev ana modernist akımın önünde çığır açan bir stildedir.Ev, Singleton’un 50 li yılların ortalarında görevlendirildiği, Vews Dağları içindeki bir yerleşimde oluşturulmuştur.
Singleton ailesi bu yapıyı korumak için ellerinden geleni yapmışlardır. Fakat Ronnie, evi ilk gördüğünde gerçekten korkunç bir haldeydi.

Evin 1960 lar  (alt fotoğraf) ve bugünkü durumunun karşılaştırılması.Havuz terası longues chaise ile döşenmiştir.  Heykeltıraş Isamu Noguchi tarafından yorumlanan bir de heykel vardır.

1969 yılında taşındıktan sonra, bir dizi kiracı bu evi kiralamıştı. Henry’nin ölümünden üç yıl sonra 2002 de bu evi ele almak ve yenilemek istediler. 4.700 metrekarelik ev; yatak odası eve göre çok küçük ve biraz koyu tonlardaydı. Klima sistemlerinde sorunlar bulunuyordu. Evin 2004 de alınmasından iki ay sonra çatısının bir kısmı çöktü.

İç mekandan 1960 lı yıllar(üst fotoğraf)  ve bugünkü durum karşılaştırılması

 

R. Neutra projeyi taahhüt etti ve derin bir çalışmaya başlarken Julius Shulman (1910-2009), Los Angeles’ın önde gelen mimari fotoğrafçı tarafından çekilen Singleton Evi görüntüleri üzerinden bir yenilemeye girişti.
Yapının günün koşullarına uygun olarak modernize edilmesi yanında eski özelliklerinin korunması için ciddi bir çalışma yürütülmesi gerekiyordu. Buradan öncelikle belge bütünü yarattı.

Sonra çatıda çürüyen yerleri, ahşapları yüklenici GW Şirketinin ahşap işleri bölümü Scott ile yürttü.Tavanın hasarlı bölümü çıkarılarak yeniden üretildi. Yine döşemedeki mozaikler aynı şekilde yenilenip onarıldı. Bir dizi duvar onarıldı bir kısmı yer değiştirdi.
Binaya eklenen unsurlar oldu elbette. Yatak odası takımları Tim Cambell tarafından yapıldı.

  Time dergisi, 15 Ağustos 1949 tarihinde bu resmi kapak yaptı. Richard J. Neutra o tarihte 20 den fazla ev yapmıştı ve bunlar arasında şaşırtıcı modern evler vardı. Time dergisindeki yazısında Avusturya doğumlu Neutra (1892-1970) geniş camlı, ferahlık veren mekanlar tasarlamasıyla anlatılıyor modernizme cesaret veren yaratıcılardan olarak tarif ediliyordu.

Ronnie banyosunda küvet  kütle bir mozaik olarak tasarlanmıştır. Koltuk tasarımı bir Erwine ve Estelle Laverne.

Villanın 1960 yılı görünümleri

Kaynak: Architectural Digest
Çeviri: Mimdap


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org