Doğuş Üniversitesi
“15. ARCHIPRIX- Türkiye 2010 Ödül Grubu Sergisi”ne ev sahipliği yapıyor

Türkiye’de mimarlık alanındaki en iyi diploma projelerini seçmek üzere ÇimSA ana sponsorluğunda Yapı-Endüstri Merkezi ve Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı tarafından düzenlenen 15. ARCHIPRIX – Türkiye Yarışması’nda ödül kazanan projeler sergileniyor.

bur-1.jpg

bur-5.jpgSergi, Doğuş Üniversitesi’nin katkıları ve ev sahipliğinde, üniversitenin H Blok Giriş Holü’nde 10 Mart – 23 Mart 2011 tarihleri arasında gezilebilecek.

Türkiye’deki tüm mimarlık okullarını ortak bir platformda buluşturan ve yapıcı bir rekabet ortamı yaratarak mimar adaylarının ufkunu genişleten ARCHIPRIX- Türkiye Yarışması’nda bu yıl, 20 üniversiteden 106 diploma projesi yarıştı ve 9 proje ödüle layık bulundu.
Sadece bilgi paylaşımının değil sosyal paylaşımın da önemine dikkat çeken ve öğrencilerin mimarlık eğitimleri sırasında bu tür yarışmalara katılımının mesleki yaşamlarında da etkili olacağına inanan Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü, ödül alan projelerin sergilenmesi konusunda ARCHIPRIX–Türkiye Grubu’na destek olmak amacıyla sergiye ev sahipliği yapma sorumluluğunu üstlendi.

 

ARCHIPRIX- Türkiye yarışmasının, sektöre yetenekli profesyoneller yetiştirilmesi konusunda önemli katkıları olduğunu belirten Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı ve Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rıfat Çelebi, bu sergiyi kamuoyuna sunmanın ve ödül alan projelere, başarılarını paylaşma olanağı vermenin mimarlık öğrencileri için önemli bir motivasyon kaynağı olacağını; öğrencileri, yürüdükleri meslek yolunda desteklemenin eğitim anlayışlarının bir parçası olduğunu belirtti.
Doğuş Üniversitesi H Blok Giriş Holü’ndeki serginin açılışı 10 Mart 2011 tarihinde saat 15:30’da gerçekleştirilecek ve sergi, 10 Mart-23 Mart 2011 tarihleri arasında gezilebilecek.

Detaylı bilgi için:
Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü | 0216-5445555; [email protected]

Yapı-Endüstri Merkezi Eğitim ve Etkinlikler Bölümü | 0212-2667070; [email protected]

bur-3.jpg

Yapı-Endüstri Merkezi “Yapı Dünyasının Bilgi Merkezi”
Yapı-Endüstri Merkezi, yapı malzemesi ve teknolojisi alanında çalışan bir bilgi merkezidir. 1968’den beri yapı sektöründe mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan profesyonel yöneticiler, mimarlar, mühendisler, müteahhitler ve yapı malzemesi kullanıcısı tüm kesimlere hizmet vermektedir. Yapı malzemeleri ve teknolojilerinin sergilendiği Yapı Fuarları/Turkeybuild ve Ekodünya Fuarı, Yapı Bilgi Merkezi, YEM Yayın ile yayınladığı sektörel yayınları, YEM Kitabevi, yıl bütününe yayılan çeşitli organizasyonları, 2001’den bu yana hizmet veren kapsamlı ve uzmanlaşmış portalı yapi.com.tr, mimarlık ve tasarım yayın platformu mimarizm.com, sanal ortamdaki mimarlık müzesi mimarlikmuzesi.org ve daha pek çok ürünü ile sektörün temel taşlarından birini oluşturmaktadır. Daha fazla bilgi için: www.yem.net

bur-2.jpg

ARCHIPRIX–Türkiye Grubu
ARCHIPRIX–Türkiye Grubu Doğan Hasol, Şevki Vanlı, Ferhan Yürekli ve Hülya Yürekli’nin kurucu üyeliğinden oluşan kar amacı gütmeyen, bağımsız bir çalışma grubudur. ARCHIPRIX–Türkiye Grubu genç ve yetenekli mimarların mesleki icralarda bulunmasına ortam sağlayarak öğretim kurumları arasında rekabeti ve kurumların eğitim kalitesini yükseltip, tartışma ortamını mevcut kılmayı amaçlar. Grup, her sene mimarlık alanında eğitim veren tüm kurumların katılabileceği diploma projeleri yarışması düzenlemektedir. Grubun diğer amaçları arasında, yarışmada jürinin uygun bulduğu projeleri Türkçe ve İngilizce kitap halinde yayınlanmak ve yarışmaya katılan tüm projeleri kapsayan bir sergi oluşturup, serginin her yıl farklı üniversitelerde sergilenmesini sağlamak yer almaktadır. Yarışmayı takip edenler, www.archiprixturkiye.org adresli web sitesinde yarışmaya dair geçmiş ve güncel tüm bilgiye ulaşabilmektedirler. ARCHIPRIX-Türkiye ile ilgili soru ve görüşler için [email protected] mail adresi kullanılmaktadır.

bur-41.jpg

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir