Atherton tarafından yapılan Meadowbrook Ankakuşu Evi, - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Atherton tarafından yapılan Meadowbrook Ankakuşu Evi,
Share 17 Şubat 2011

 Tasarım:Atherton

Meadowbrook-Arizona

Yetenekli tasarım İkilisinin firması Atherton-Keener, DWELL ‘in kapak sayfasında yer alan bir tasarıma imza attılar. Atherton ve Keener, Meadowbrook Phoenix(anka kuşu) evi ile kendi açılarından mimarlığın geçmişi ve geleceğine dair bir tartışma başlattılar. Onların evleri strüktürel beton -ki bir miktar soğuk malzemedir- yanında uzun zakkum çalılıklarının arkasında ve bitkisel ortamda yapıldı.

ic-110.jpg

Biz bu çalışmayla ilgili yeterince karmaşık şeyleri dizaynımız içinde planladık diyen Keener, “olabilecek her şey ve beklenmedik durumlara karşı her konu kontrolumuz altındaydı” dedi.

ic-22.jpg

Atherton burada büyüdü; Keener Seattle’dan geldi. Onlar ASU mimarlık okurken tanıştılar. Onlar çölü seviyorlar ve çöl güneşinden (ışığından) esinlendiklerini söylüyorlar.

ic-32.jpg

Atherton, “Yapmamız gereken daha farklı yollarla uygulanabilir bir şeyler keşfetmektir,” diyor. “Eğer ışık çalışıyorsanız, kesinlikle yerel bir bağlam uygulayarak, bulunduğunuz yere ait bir uygulama olanağı yakalamalısınız. Çölde sadece bile olsanız ışığın evrensel yönlerini keşfetmek durumundasınız.” Diye devam ediyor.

ic-42.jpg

Tasarımda güneş ışığı büyük oranda bir rol oynadı. Meadowbrook Rezidansı tasarımında konunun ele alınması popüler mimarlık yaklaşımının konularından kent planlaması ve enerji planlaması üzerinde düğümlenir. Phoenix merkez kentsel dolgusu çok iyi bir oturtulmuş ve sokaktaki konumu ayarlanmış bir geri evdir. Evi saran polipropilen i gölge bezi evin üç tarafını sarar ve çölde bir gereklilik olan bu koruyucu yapısına göre evde gölge oluşturarak ile iklim kontrolünü sağlar.

ic-52.jpg

ic-62.jpg

ic-72.jpg

Meadowbrook; kentsel ortamda ıssız bir çöl ortamının yanıtı gibidir. , Atherton,. “Bu aslında ve çölde yaşamanın ne zor olduğunu bize gösterir. Yaşam ortamlarımızdan asfaltı ve duyargalar gibi uzanan ve bizi çevreleyen şeyleri dışarı çıkarmak konusunda bir haklılık zemini oluşturur” der.

ic-81.jpg

ic-91.jpg

Atherton, diğer evlere de bakarak, kentin çevresindeki yapıların bu çöl iklim koşullarından korumaya yönelik jaluzi ya da tenteleri tasarlamanın öneminden bahseder. “Biz mimarlar insanların başarısız olduğu yerde koşulları telafi etmek için çevrelerine adapte olacak yeni fikirleri bulup onlara destek olmalıyız” diye devam eder.

ic-101.jpg

ic-112.jpg

Fotoğraf lar: Ye Rin Mok
Kaynak:www.cubeme.com
Çeviri: mimdap

1 Yorum
  1. çok sade bir ev bu. bu kadar sade ve süsü olmayan bir yapı uphill, ağaoğlu, soyak, varyap şeklindeki şirketleden büyük paralara ev alanlara hiç cazip gelmez mesela. daha çok girinti çıkıntı ve tefarruat isterler onlar.

    Lalehan | 19 Şubat 2011


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org