Son Başvuru Tarihi: 31 Mart 2011 13:48
Teslim Tarihi: 15 Nisan 2011 13:49
Organizasyon: Arquitectum

Diğer Bilgiler:
[email protected]

yarisma.jpg

Arquitectum firması tarafından, IAAC (Institute of Advanced Architecture of Cataluyna) işbirliğinde düzenlenen “Barcelona 2011” Uluslararası Mimarlık Yarışması ile; hızla artan genç ziyaretçilerin talebini karşılamak üzere, Barselona’nın Gotik mahallesinde 100 metrelik bir bohem hostelin yapılması hedefleniyor.

Avrupa’nın daimi turistik güzergahı İspanya, yılda 100 milyona yakın ziyaretçiyi ağırlıyor. Son dönemde giderek artan sayılarda genç ziyaretçinin (sırtçantalıların) uğrak yeri olan ülke, gençlere kültür ve eğitimin yanı sıra özellikle Barselona’nın sunduğu gece hayatı ve bohem ortam ile cazip geliyor. Bunun sonucunda da makul fiyatlı, temiz ve merkezi konumda yer alan hostellerin sayısında ciddi artış gözlemleniyor.

Bu belirgin talebi karşılamak amacıyla düzenlenen “Barcelona 2011” yarışmasında katılımcılardan; dinlenme alanları ile gençlerin giyim tarzına hitap eden dükkanları içeren ve Barselona kentinin yeni simgelerinden olacak 100 metre yüksekliğinde bir kule-hostel tasarlamaları isteniyor.

Bu doğrultuda, Barselona’daki Gotik mahallenin tam merkezinde, ünlü mimar Richard Meier tarafından tasarlanan MACBA (Barselona Güncel Sanat Müzesi)’nın karşısında yer alan bir proje alanı belirlendi.

Yarışma duyurusunda birinci gelecek mimarın, İspanya’da güçlü bir büyüme potansiyeline sahip olan hostel ve outlet mağaza pazarında bilinen bir isim olma fırsatına da sahip olacağının altı çiziliyor.

Dünya çapında tüm mimarların ve mimarlık öğrencilerinin (diplomalı bir mimar ya da öğretim görevlisinin ekip başı olması şartıyla) katılabileceği yarışmaya, -en fazla 6 kişi barındırmak şartı ile- salt mimarlardan oluşan ekipler başvurabildiği gibi, disiplinlerarası ekipler de katılabiliyor.

Seçici Kurulu; Lucas Capelli, Marc Casany, Estrada Ingrid, García Westphalen’den oluşan yarışmanın birincisi 3500 ABD doları ile (ödül törenine katılım için) uçak bileti ve iki gecelelik konaklama ile ödüllendirilirken; ikinciyi 1000 ABD doları, üçüncüyü ise 500 ABD doları para ödülü bekliyor. Yarışmada, büyük ödüllerin yanı sıra, 9 adet mansiyon ödülü dağıtılacağı bildiriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir