Yuwan Restaurant - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Yuwan Restaurant
Share 17 Aralık 2010

İç Mekan Tasarımı: Nota Design Architects + Engineers

Yuwan-1

Yuwan-2

Yuwan Restaurant, Çin’in Shenyang kentinde, batı ve doğu karışımı lezzetler sunan 5 yıldızlı çağdaş bir restorandır.

Yuwan-3

Restoran birkaç öncelikli bölüm ve programdan meydana gelmektedir: Ana Yemek Salonu (ışıklı bir sahnesi bulunan), Yan Yemek Salonu (ana sahnesi ile), VIP Odası 1, VIP Odası 2, VIP Odası 3, Büfeler, Servis Rafları, Deniz Mahsülleri Bölümü, Giriş Holü, Servis Depolama Bölümü ve Mutfak Bölümü.

Yuwan-4

İç mekanın ana odak noktası, restoranın ön tarafında buzlu cam perdeyle kaplı duvarıdır.

Yuwan-6

Üç kat hacimli mekan ve can perde ile mimarlar iç mekanın mimari ile bütünleşmesini sağlamışlar.

Yuwan-5

İçerisinde kırmızı ışıklar bulunan oyuklar, farklı kalınlıktaki siyah granit bantlarla rasgele gözüken ancak belirli bir düzende yerleştirilmiş.

Yuwan-7

Zemin, daha özel alanlar yaratılmak üzere farklı programlara bölünmüş. Görsel engeller kullanılmadan doğal malzemeler yardımıyla bölümler tanımlanmış. Dahası, her bir bölümün özel bir odak noktası ve etkileşim parçaları bulunuyor.

Yuwan-8

Mimarlar tasarımı Çinli köklerine döndürmek ancak çok da etnik hale getirmemek istemişler. Uğurlu kırmızı ve imparatorluk sarısı gibi önemli tipik Çin renklerinden yararlanırken, pastel renklerle zıtlık oluşturacak siyah ve gri tonlarını da daha modern bir hava yaratmak amacıyla kullanmışlar.

Yuwan-9

Yuwan-10

Ahşap öğeler zıtlığı nötrleştirmek için kullanılmış. Bu açık tonlarda, bambu mobilyalarda ve ahşap zeminde görülebiliyor.

Yuwan-11

Yuwan-12

Yuwan-13

Yuwan-14

Planlar

Yazı ve Görseller: Arch Daily
Çeviri: Mimdap

1 Yorum
  1. koyu renklerin kompozisyonu ve dekorasyondaki karşıtlık çok iyi bir dengeye oturtulmuş. çok byk bir restoran ve hacmin bütünü algılatmak ile özel mekanlarla daha küçük özel yemek blümleri geçişleri çok klas.

    sermin aköz | 26 Aralık 2010


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org