CitizenM Glasgow - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
CitizenM Glasgow
Share 7 Ekim 2010

İç Mekan Tasarımı: Concrete Architectural Associates

CitizenM Glasgow, citizenM ailesinde açılacak üçüncü oteldir ve dünyanın hareket halindeki vatandaşlarına kentin merkezinde uygun fiyatlı lüks sunar. Otelin konsepti tüm gizli maliyetleri kesip, tüm gereksiz parçaları çıkarıp, müşterilerine bütçeleri dahilinde lüks hissi sağlayabilmektir.

CitizenM-1

Cephe
Güçlü granit doğal taş, 8 katlı binayı oluşturuyor. Binanın yükseklik, kütle ve sıkı görünümü, bağlamıyla yakın bir uyum gösteriyor. Kırmızı renkli parlak, iki kat yüksekliğinde cephe girişi belirler.

CitizenM-2

Sanat eserleri
CitizenM, kültürel çevreye de katkı sağlıyor. İki dev sanat eseri PVC delikli malzemeye basılarak cepheye yerleştirilmiştir. Glasgow’da sanatçı Alex Dordoy, hareket halindeki vatandaşın açık yaşam biçimini Glasgow kentinin canlı ruhu ile birlikte ifade ediyor. citizenM, yabancı olmaktan çok yerel olmak istiyor.

CitizenM-3

Giriş
Giriş katta otelin Renfrewstreet üzerindeki girişi ile birlikte ticari alanlar yer alıyor. Kırmızı renkli parlak cephenin ardında iki kat yüksekliğinde bir mekan sokağı, birinci kattan citizenM dünyasına bağlıyor. Dev kırmızı renkli spiral merdiven ve asma avizelerden oluşan bir gökyüzü karşılıyor.

CitizenM-4

CitizenM-5

CitizenM-8

CitizenM-9

Oturma odaları
Birinci katın kamusal alanı birkaç oturma odasına bölünmüş. Burada amaç, Vitra ile ortaklaşa çalışma alanları, yemek yeme alanları ve oturma alanları tasarlayarak bir ev ortamı yaratmak.

CitizenM-10

CitizenM-11

CitizenM-6

CitizenM-7

CitizenM-14

CitizenM-15

CitizenM-16

CitizenM-18

canteenM
canteenM self-servistir. Kırmızı bir servis barı kantinin merkezini oluşturur ve bir kenarı 20 metre uzunluğunda bir kitaplıkla sarılmıştır. Bu kitaplıkta dergi, gazete ve ticari yayınların yanı sıra soğutulan bölümlerde içecekler, sandviçler, salatalar, sushi, tipik kahvaltı ve diğer atıştırmalık ve yemekler ile taze pastane ürünleri bulunur. Gece canteenM, kitaplığın bazı bölümlerinin kapatılması ve farklı ışıklandırmayla daha rahat bir atmosfer yaratılarak bara dönüşmektedir.

CitizenM-12

CitizenM-13

CitizenM-17

Oda
Yatak, duvardan duvara ve yerden tavana kadar uzanan bir pencerenin önüne yerleştirilmiştir ve en büyük boydur. Beyaz örtüleri ve yastıkları ile duvardaki televizyonu izlemek için rahat bir ortam sağlamaktadır.

CitizenM-21

CitizenM-22

Bir duş ve lavabo ile tuvaletten oluşan ıslak alan, istenilen renkte aydınlatılarak odanın çok özel bir parçası haline geliyor.

CitizenM-23

CitizenM-26

CitizenM-27

Elektronik ve dokunmatik bir kumanda ile tüm oda kontrol edilerek odanın istenilen şekle getirilmesi sağlanıyor.

CitizenM-24

CitizenM-25

CitizenM-19

CitizenM-20

Yazı ve Görseller: Contemporist
Çeviri: Mimdap


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org