Uptown Penthouse - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Uptown Penthouse
Share 21 Temmuz 2010

İç Mekan Tasarımı: ALTUS Architecture + Design

uptown-1

6. katta bulunan çatı dairesi Minneapolis gölleri, kent dışı ve ötesindeki kent merkezi manzarasına tepeden bakıyor. Genç bir profesyonel için tasarlanan mekan, özel ve açık alanları heykelimsi mekansal jestlerle belirleyecek şekilde düzenlendi.

Kıvrımlı beyaz mermer tozu alçı duvar gelenleri içeriye yönlendirirken büyük salonu da tanımlıyor. Yatak odası girişten yarı saydam cam bir duvar ve optik dinamizm katan delikli bir örtü ile ayrılıyor. Bu duvar mekanı özelleştirirken girişe de ışık alınabilmesini sağlıyor.

uptown-2

uptown-3

uptown-12

uptown-13

Kıvrımlı beyaz duvara monte edilen Avustralya cevizinden üretilmiş olan askılı depolama üniteleri ve ceviz zemin gelenleri oturma odası ile mutfağa yönlendiriyor.

uptown-14

uptown-19

uptown-6

Özel yapılmış delikli paslanmaz çelik örtü, yukarıdaki teras ve bahçe alanına çıkan bir merdiveni çevrelerken aynı zamanda mekanın merkezinde aydınlık bir alan oluşturuyor. Merdiven konsepti Chain of Lakes bağlantısından su metaforu ile başlıyor. Bir so görüntüsü bir dizi piksele soyutlanarak buradan bir dizi çeşitli delik şekillerine, dinamik bir dokuya dönüştürülmüş. Bu soyutlanmış görsel daha sonra lazer ile paslanmaz çeliğe delikler şeklinde aktarılıp delikli çelik merdivenin etrafı sarılmış. Sonuç, algısal olarak göz alıcı bir hareket ve ışık yaratıp yukarı çıkan veya inen kişinin, güneşin yönüne göre dinamik gölgeler yaratmasını sağlar olmuş.

uptown-5

uptown-7

uptown-8

uptown-15

uptown-16

uptown-17

uptown-18

uptown-23

uptown-24

uptown-25

Mutfağa, yaşam alanının iç kısmına yenilikçi, modern bir zemin sağlayacak yarı saydam cam dolaplar ile paslanmaz çelik raflar ve tezgahlar yerleştirildi.

uptown-4

Banyo da mutfağın ardına yerleştirilmiş yarı saydam cam ile gün ışığını içeri alıyor.

 

 

uptown-9

uptown-10

uptown-11

uptown-20

uptown-21

uptown-22

uptown-26

Yazı: Arch Daily
Görseller: Dana Wheelock & ALTUS Architecture + Design
Çeviri: Mimdap

1 Yorum
  1. Işığın bütün kullanımları derecelendirilmiş. İç mekanı anlaşılır ve GÖRÜLÜR yapmış, mükemmel.

    ismail cücen | 4 Ağustos 2010


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org