Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim
ANA SAYFA
910 Projesi
Share 1 June 2010

İç Mekan Tasarımı: Smith Designs

910-1

910-1

910-1

910 projesi, British Columbia’da, yerel bir girişimci için tasarlanmış bir dizi, tümüyle döşenmiş süitlerden meydana geliyor. Bu çatı katı da, yakın zamanda satılana kadar proje için örnek daire olarak kullanılıyordu. 306,6 metrekare taban alanının yanı sıra neredeyse aynı boyutta bir teras, eğlenmeyi çok seven bir çift için özel olarak tasarlandı.

910-1

910-1

910-1

“Mutfak Alanı” Victoria Limanı ve Olimpiyat Dağları’nın manzarasının daha iyi görülebilmesi için yükseltildi ve oturma alanı ile arasına bir bar ünitesi yerleştirildi. Oturma bölümündeki televizyon, ardındaki kent manzarasının da rahatlıkla izlenebilmesi amacıyla, alçak bir büfenin üzerine yerleştirildi.

910-1

910-1

910-1

Süit, mutfaktaki granit yer döşemeleri, bileğitaşı granitinden tezgahlar, antrasit renkli ahşap mobilyaları ve paslanmaz çelik gereçlerle; tuvalet ise elde parlatılmış alçı büyük kolonlarıyla çok şık biçimde tamamlandı.

910-1

910-1

910-1

Oturma odasında, 360 derecelik gazla çalışan, tamamen parlatılmış, paslanmaz çelikten bir şömine bulunuyor. Özel yapım bu şömine, Fravashi Ironworks ile Majestic Mechanical ortaklığında tasarlanıp yapıldı ve camlı yüzeyinde her yerden görülebilecek göz alıcı bir alev yükselecek şekilde yerleştirildi. Şömine için gerekli gazın yerleştirilebileceği tek yerin çatı olması, mühendisler için büyük bir zorluk oldu.

910-1

910-1

910-1

910-1

Kuzeydoğudaki yatak odasında, uyuma bölümü ile banyoyu, kapandığında tek bir cam duvar gibi görünen ve yansımalarla mekanı daha da geniş gösteren sürgü cam kapı ayırıyor. Bu oda özellikle gündoğumunun izlenebileceği bir alan olacak şekilde tasarlandı. Güneybatı yatak odasının ise dağ görüntülerinin yanı sıra müthiş gün batımı manzarası bulunuyor. Her iki yatak odasında da giyinme odaları bulunuyor.

910-1

910-1

910-1

910-1

910-1

Yazı ve Görseller: Contemporist
Çeviri: Mimdap

1 Yorum
  1. BEN DE GÖRME ENGELİYİM ORAYA GELMEK İSTİYORUM SAKARYA HENDEK PUNA MARTİNERDEN YUSUF

    Anonymous | 8 July 2010


Yorum yazmak için


Snøhetta ve WERK Arkitekter , “Teknelerin işçiliği” üzerine Lanternen deniz merkezi projesini hazırladı Editör: Lizzie Crook Snøhetta ve WERK Arkitekter, Danimarka’nın Esbjerg sahilinde ahşaptan yapılacak su sporları için bir topluluk merkezinin görsellerini yayınladı.   Adlandırılmış Fener olarak adlandırılan dairesel tesis, Snøhetta ve WERK Arkitekter tarafından, liman kasabasındaki diğer binalardan ayrılmak amacıyla “teknelerin geometrisi ve işçiliğini” [...]
ARŞİV
Subscribe