Safranbolu Düşleri Sergisi - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Safranbolu Düşleri Sergisi
Share 24 Nisan 2010

Safranbolu Düşleri Projesi, Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü ile Karabük Üniversitesi Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü işbirliği ile gerçekleştirilmiştir.

safranbolu-1

Safranbolu Düşleri Projemizi, mimarlık mesleğinin yapı ustalığı döneminden gelen geleneksel yapısının halen devam ettiğini düşündüğümüz Safranbolu’da tanımlı bir üretim süreciyle gerçekleştirdik. Programımızda ön okuma, anlama, alan çalışması, gözlemler, tespitler, poster çalışmaları, tasarım çalışmaları olsun istedik.

safranbolu-2

Türk evi konusunun artık masallaştığı 21. yy.da, toplumumuzda hala önem verilen saygılı ve güvenli komşuluk ilişkilerinden kalanları öğrencilerle birlikte yerinde gözlemlemek ve belgelemek üzere yola düştük. Kısa bir süre için bile olsa, bu küçük kentte geçmişi ve bugünü bir arada yaşamak arzusuyla uygar bir çevre yaratmayı atalarından miras almış olan Safranboluluların arasına katıldık.

safranbolu-3

Sağlam bir mimarlık bilgisiyle kurulmuş, aile yapısından doğan yaşam biçiminin dışavurumu olan evler… Sanata dönüşmüş bir teknoloji ile, insana dönük ve akılcı bir kaynak kullanımı ile üretilmişler. Yörede yüz yıl öncesinden bu yana var olan yaşayışı yansıtan bu evler Safranbolu’da…

safranbolu-4

Yüzlerce yıllık bir süreçte oluşan Türk kent kültürünün günümüzde yaşamaya devam eden önemli örneklerinden olan Safranbolu evleri ile ilgili düşlerimizi dolduracak olan temalar doğa, insan, ev; sokak, bahçe, ev; sokak, çarşı; gelenek, çevreye ve komşuya saygı oldu.

safranbolu-5

Sayın Gülser Ünlü Çelebi’ye, Sayın Gülsu Ulukavak Harputlugil’e, Sevgili öğrencilerine, tüm fakülteye, Safranbolululara, Sayın Aytekin Kuş’a teşekkür ederiz…

safranbolu-6


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org