Duvar içine sürmeli kapı - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Duvar içine sürmeli kapı
Share 27 Mart 2010

Küçük metrekareli evindeki salon kapısı başına dert olunca, çözüm arayışına giren iki mühendis, sektöre duvarın içine doğru çalışan sürme kapıyı kazandırdı.

Duvar-icine-surmeli-kapi1.jpgİzmirli makine mühendisleri Hamdi Özkardeş ve Aşkın Ayçelep, kendi ihtiyaçları için dizayn ettikleri, duvarın içine doğru çalışan sürme kapı ile dünyaya açıldı.

Sadece bir fikirle yola çıkan ikili, geliştirdikleri sistemle, bugün özellikle oteller, rezidanslar ve lüks konut projelerinden yoğun talep alıyor. 2005 yılında kurdukları Hamaş’ta “Master Slide” markasıyla piyasaya sundukları iş fikriyle sektöre inovatif bir yaklaşım getiren iki girişimci, tüm dünyada belirlediği etkin girişimcilere bugüne kadar 1 milyar dolarlık fon desteği sağlayan Endeavor Derneği tarafından da 2008 yılında Türkiye’nin en etkin dört girişimcisi arasında yer aldı.

Ustalar da şaşırdı
İki mühendis, küçük metrekareli evindeki salon kapısı başına dert olunca, sorunu ortadan kaldıracak bir yol arayışına giren Hamdi Özkardeş’in kullanılmadığı zamanlarda ortadan kaybolan, gerektiğinde ise yeniden ortaya çıkan bir kapı geliştirme fikriyle işe koyulmuş. Projesini çizdikleri “duvarın içine giren sürgülü kapı” fikrini tadilatı yapacak ustalara anlattıklarında, fikir, ustaların da ilgisini çekmiş. Tadilatı yapacak dekorasyon firması, “Tüm müşteriler aynı dertten yakınıyor, bu ürün piyasaya sunulsa çok tutar” deyince ikili, kendi işlerini kurmaya karar vermiş. İş fikrinin kendi ihtiyaçlarından ortaya çıktığını vurgulayan Hamdi Özkardeş, “Önemli olan çok basit ihtiyaçları doğru okuyabilmek, pazara artı değer katabilecek bir fikri hayata geçirmek. İnovasyon yaratmak için çok büyük buluşlar yapmanıza gerek yok” dedi.

Avantajları
> Kapılar, ihtiyaç yokken duvar içine gizleniyor, böylece şık bir görünüm sağlıyor.> Kapı nedeniyle kaybedilen yaşam alanları geri kazanılıyor.

> Özellikle banyo, mutfak, kalorifer odası, ardiye ve kiler gibi yerlerde yer tasarrufu sağlanıyor.

> Eşyalarının yerleştirilmesinde kısıtlayıcı rol oynayan mevcut kapı sistemlerinin yarattığı sıkıntılar ortadan kalkıyor.

> Isı kayıpları önleniyor, hava akımı nedeniyle kapının çarpmasının önüne geçiliyor.

> Sürme kapılar açılıp kapatılırken ses çıkarmıyor.

Yeni mekanizma
Geçen yıl özellikle kriz nedeniyle maliyetleri düşürmek için “Ekopan” adını verdikleri alçıpanlı bir mekanizma tasarlayıp üretimine geçtiklerini söyleyen Hamdi Özkardeş, standard alçıpanlı mekanizmaya göre yüzde 25 maliyet avantaj sağlayan Ekopan mekanizmanın yoğun ilgi gördüğünü belirtti. İlgili sistemi önümüzdeki dönemde daha da geliştirmek istediklerini belirten Özkardeş, “Planlarımız içinde, bu sistemi ‘duvar içine çalışan sürme pencereler’ ve ‘duvar içine çalışan cümle kapıları’ olarak geliştirmek ve müşterilerimizin hizmetine sunmak bulunuyor” dedi.

Giderek büyüyor
“Bizler büyük sermaye sahibi olan insanlar değiliz, ancak fikir sahibi insanlarız. Kapalı mekanlarda büyük bir ihtiyacı, pazarda da önemli bir boşluğu gördük ve harekete geçtik” diyen Aşkın Ayçelep, “İki yılda aylık 3 bin adet mekanizma üretebilir duruma geldik. Bugün İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde 20–30 kişiye istihdam sağlayan firmamız Hamaş, cirosunu 1 milyon 270 bin dolara çıkardı. Ancak bizim için ölçü her yıl kaç müşteriye ve projeye ulaştığımız” diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet Ege

5 Yorum
  1. Gercekten cok begendim.benim evim insaat halinde ama tuvalet kapisini sülmeli düsünüyorum.3 kata 3 kapi lazim,insallah anlasabiliriz.

    perihan özdemir | 20 Aralık 2010

  2. İnsaat alanında yılda 200 daire üretmekteyiz aynı zamanda inşaat firmalarıin projelerine toptan mal satışı yapmaktmayız malzeme ve fiyat anlamında bilgilendirmenizi rica ederiz

    Özkan likoğlu | 19 Aralık 2012

  3. Bu buluşu kendiniz bulmuş gibi gösteremeyin basit bir teknoloji ve sizin buluşunuz değil herşey kopya

    irfan ekii | 27 Eylül 2013

  4. Ne güzelde yalan dolan uydurmuşsunuz kendimiz bulduk diye atmasyon patent başvurusu italyadan kopya olduğunu da yazsaydınız iyiyiydi

    irfan ekici | 22 Mayıs 2015

  5. Bu firmayı çok iyi tanıyorum ve çok basit işi bizz bulduk havasındalar

    irfan ekici | 22 Mayıs 2015


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org