Buca trafiği çok rahatlayacak - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Buca trafiği çok rahatlayacak
Share 19 Mart 2010

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeşildere Caddesi’ni katlı kavşak ile aşarak Buca üzerinden otogara kadar bağlantı sağlayacak “ekspres yol” için proje çalışmalarına başladı. Yeşildere Caddesi üzerinde oluşturulacak katlı kavşak ile hem Buca’ya giriş hem de Konak, Karabağlar ve Gaziemir istikametine ulaşım kolaylaştırmış olacak.

BUCA-TRAFIGI1.jpg

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeşildere Caddesi’ni katlı kavşak ile aşarak Buca üzerinden Otogar’a bağlantı sağlayacak 7.5 kilometrelik “ekspres” güzergahın Onat Caddesi’ne kadar olan 1350 metrelik bölümü için uygulama projelerini hazırlamaya başlıyor. Sözleşmesi imzalanan ihaleye göre projeler 240 günde tamamlanacak ve ardından yapım ihalesi gerçekleştirilecek.Ön projesi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan çalışmaya göre, önce Yeşildere Caddesi, paralelindeki Meles Çayı ve raylı sistem, katlı kavşak ile aşılacak. Ayrıca Menderes Caddesi’ne ve oradan da Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi yanından devam eden 419/2 Sokak’ın Onat Caddesi ile kesiştiği bölgeye kadar olan kısmın düzenlenerek yapılması için de uygulama projeleri hazırlanacak. Güzergahın Otogar’a kadar uzanacak diğer bölümleri de etaplar halinde ele alınarak çalışmalar gerçekleştirilecek.

Yeşildere Caddesi üzerinde oluşturulacak katlı kavşak ile hem Buca’ya giriş yapılıp üst bölgelerine gidilebilecek hem de Buca’dan Yeşildere Caddesi yoluyla Konak, Karabağlar ve Gaziemir istikametine ulaşılabilecek.

Buca ilçesinin yıllardır özlemini çektiği alternatif yol, bu çalışma sayesinde yaşama geçirilecek.

Kamulaştırma da yapılıyor
Açtığı yeni imar yolları ile kentte trafik yoğunluğu yaşanılan bölgeleri rahatlamayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, bu proje için bir dizi kamulaştırma çalışmaları gerçekleştiriyor.

Yeşildere Caddesi, Meles deresi ve raylı sistemin katlı kavşak ile aşıldığı 7.5 kilometrelik güzergahın Menderes Caddesi’ne kadar olan 650 metrelik kısmının kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. Buradaki kamulaştırmalar için toplam 3.5 milyon TL’yi aşkın ödeme öngörülürken, bugüne kadar anlaşma sağlanan mülk sahiplerine 3 milyon 72 bin TL ödendi. Gürçeşme Huzurevi yanından geçen 419/2 Sokak’ın Onat Caddesi ile kesiştiği noktaya kadar olan bölümünün kamulaştırma haritaları ise hazırlanıyor.

Yeni yol İzmirliler’e ne kazandıracak?

– Kent merkezi ile Bornova ve Karşıyaka yönünden Yeşildere Caddesi’ni kullanarak Buca’ya gitmek isteyenler, Mehmet Akif Caddesi’ndeki trafik yoğunluğuna girmeden, kestirmeden Menderes Caddesi-Şirinyer-Gürçeşme-Ufuk ve İşçievleri ile İşçievleri üzerinden Evka-1 ve İZKENT’e ulaşabilecek.

BUCA-TRAFIGI.jpg

– Yine Buca’dan Bornova ve Karşıyaka ile kent merkezine ulaşmak isteyen vatandaşlar, açılacak yeni güzergah üzerinden Yeşildere Caddesi’ne çıkarak istedikleri istikamete gidebilecekler.

– Bu güzergah üzerinde bulunan Çamlık-Mehtap ve İsmet Paşa mahallelerine de ulaşım kolaylaşmış olacak.

– Buca’ya giriş- çıkışı sağlayan Mehmet Akif ve Menderes caddelerinde trafik hafifleyecek.

– Buca, Çamlıkule bağlantı yolundan sonra ikinci bir alternatif güzergah kazanmış olacak.

– Buca-Şirinyer üzerinden Karabağlar ve Gaziemir istikametine gitmek isteyenler, Mehmet Akif Caddesi’ni kullanmak zorunda kalmadan, yeni yol üzerinden Yeşildere Caddesi’ne çıkarak istedikleri yere gidebilecekler.

– 7.5 kilometrelik güzergah tamamlandığında hem Buca’dan hem de Gürçeşme, Eşrefpaşa, Yeşilyurt, Bozyaka, Eskiizmir, Karabağlar, Yeşildere gibi semtlerden Otogar’a ulaşım kolaylaşmış olacak.

Kaynak: Yeni Asır


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org