Homeros Vadisi genişliyor - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Homeros Vadisi genişliyor
Share 16 Mart 2010

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2008 yılında hizmete açılan Homeros Vadisi, yeni gölet alanlarıyla genişletilecek. Mevcut 8 gölete ilave olarak 10 yeni gölet daha oluşturulacak.

HOMEROS-VADISI.jpg

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “İzmir kent tarihinin simge projesi” olarak adlandırdığı ve Batı edebiyatının en önemli isimlerinden Homeros adına Bornova’da hayata geçirdiği Homeros Vadisi Projesi, kısa sürede doğayla iç içe huzur bulmak ve piknik yapmak isteyen İzmirliler’in gözde mekanı oldu. 7 kilometrelik vadi düzenlemesiyle Türkiye’de bir ilk olan Homeros Vadisi, 2008 yılının Mayıs ayında İzmirliler’in hizmetin açılırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi rekreasyon alanını daha da genişletmek için harekete geçti.Neler yapılacak?
Bornova Deresi üzerindeki Kayadibi göletleri ile Vadi ve Veterinerlik arkası olmak üzere üç bölgeden oluşan Homeros Vadisi’nde daha önceden oluşturulan 8 gölete ilave olarak 10 yeni gölet daha yapılarak rekreasyon alanı genişletilecek. İZSU Genel Müdürlüğü’nce yürütülecek çalışmalar kapsamında mevcut 7 adet gölün kotlarında yeni düzenlemeler yapılarak göl içerisindeki su tutma alanları büyütülecek. Kayadibi göletlerinin olduğu bölgede 4 adet, Homeros Vadisi göletlerinin olduğu bölgede 2 ve Veterinerlik arkasında 4 yeni gölet alanı daha oluşturularak görsel anlamda daha etkileyici bir doğa ortamı yaratılacak. Dağların içerisinden geçen yürüyüş yollarının bakımı yapılacak. Çalışmalar tamamlandığında, İzmirliler daha geniş bir alanda doğayla kucaklaşacak. Yürüyüş yapmak, dinlenmek ve ailesiyle farklı bir hafta sonu geçirmek isteyen İzmirliler için Homeros Vadisi İzmirliler’in cazibe merkezi olmaya devam edecek. İZSU Genel Müdürlüğü’nün önümüzdeki günlerde vadide başlayacağı imalat çalışmaları 6 ayda tamamlanacak.

HOMEROS-VADISI1.jpg

Neler yapılmıştı?
Göletlerin etrafı piknik alanı olarak düzenlendi. Bu alanlara alanlara 5 binden fazla çınar, akasya ve zakkum fidanları dikildi. Ayrıca bütün göletlerin etrafı, doğal dokuyla uyumlu ahşap çitlerle çevrildi. Yağışlı havalarda dere yatağındaki suyun akışını düzenlemek amacıyla doğal taştan bentler yapıldı. Rekreasyon alanına ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla Bornova merkeze 9 kilometre mesafede bulunan Kayadibi köyüne kadar olan mevcut asfalt yol, rekreasyon alanına ulaşacak şekilde genişletilerek tamamlandı. Ayrıca rekrasyon alanından Homeros’un yaşadığı rivayet edilen mağaranın bulunduğu bölgeyle bağlantılı yeni bir yol açıldı.Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org