Erbil Havalimanı'nın anahtarı teslim edildi - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Erbil Havalimanı’nın anahtarı teslim edildi
Share 6 Mart 2010

Türk şirketlerince 350 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirilen, dünyanın 7’nci büyük pistine sahip Erbil Uluslararası Havalimanı, Nevruz Bayramı’nda açılacak.

erbil

Makyol-Cengiz İnşaat ortaklığıyla yapımı beş yılda tamamlanan Erbil Uluslararası Havalimanı, önceki gün uçuşlara açıldı. Türkiye’den de sürpriz üst düzey konukların da katılması beklenen resmi açılış ise 21 Mart Nevruz Bayramı sırasında yapılacak. Yeni havalimanının pistine inen ilk yolcu uçağı, içinde SABAH muhabiri Erdinç Ergenç’in de bulunduğu İstanbul- Erbil seferi yapan Atlasjet oldu. Toplam 350 milyon dolara malolan ve bölgenin en büyük projelerinden olan uluslararası havalimanı, yıllık 2 milyon 750 bin yolcu kapasitesine sahip terminal binası ve 4.8 kilometrelik uzunluğuyla dünyanın en büyük 7. pistine sahip. Bu pistin dünyanın en büyük yolcu uçağı olan Airbus A380’e göre yapıldığı belirtiliyor. Uçakların piste otomatik yanaşma sistemi ILS sahibi olan havalimanında aynı anda 30 kadar uçağın park etmesi mümkün.THY de uçacak iddiası
Yeni havalimanının açılışına da Türkiye’den katılacak olanları THY’nin getirmesi bekleniyor. Seçimlerden sonra Erbil’e açılması planlanan konsolosluğun ardından THY’nin düzenli uçuşlarının başlayacağı konuşuluyor. Halen Erbil’e Türkiye’den sadece AtlasJet İstanbul üzerinden her gün düzenli uçuyor. Geçmişte gece yapılan uçuşlar, yakın zamanda gündüz saatlerine alındı. Nisan ortasında Lufthansa’nın da düzenli seferler başlatacağı öğrenildi.

Kaynak: Sabah

1 Yorum
  1. ben o havalimanıda çalıştım işolsa yine çalışırım meslegim torna kaynak makina imalatçısı saygılar

    abdülkair yılmaz | 10 Eylül 2017


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org