Manhattan'da 45. Kat - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Manhattan’da 45. Kat
Share 17 Şubat 2010

İç Mekan Tasarımı: Hariri & Hariri

manhattan-1

Enerji etkinliği ve konfor arayan Manhattanlı bir çift, 280 metrekarelik apartman dairelerinin yenilenmesi için Hariri & Hariri firmasını tercih etmiş. Manhattan’da bir gökdelenin 45. katında yer alan dairede mimarların ilk ilgilendiği konu manzara olmuş ve devreye cam duvarlar girmiş.

Oturma odasında Mariza Jonath’ın heykeli, Christian Liaigre’nin koltuk ve sandalyeleri, Ralph Lauren’ın masası ile daha da aydınlık ve konforlu bir yaşam mekanı oluşturulmaya çalışılmış.

manhattan-2

Mimarlar yemek bölümünü, oturma alanının hemen çıkışına yerleştirmiş. Böylelikle oturma odası ve yemek odası, mükemmel bir kent manzarasıyla çerçevelenmiş. Mutfağın ise hemen yanına yerleştirilmesi pratik ve açık bir alan oluşturmuş.

manhattan-3

Banyoda spa benzeri bir estetik yaratmak amacıyla duvarlarda soluk tonlarda cam karolar kullanılmış. Mermer raf, kireç taşı zemin ve yatay yerleştirilmiş ahşap dolaplar bu estetiği güçlendirmiş.

manhattan-4

Yatak odası ve çalışma odası da tıpkı oturma odası gibi cam duvarlarla aydınlanarak canlandırılmış. Her iki odada da doğal ton ve desenler, rahatlatıcı etki yaratmak amacıyla kullanılmış.

manhattan-5

manhattan-6

Yazı ve Görseller: Architectural Digest
Çeviri: Mimdap


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org