Karşıyaka'daki gece yasağı esnafı kızdırdı - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Karşıyaka’daki gece yasağı esnafı kızdırdı
Share 25 Ocak 2010

Apartman altındaki restoran ve kafe işletmecileri, gece kapanış saati konusundaki yeni uygulamaya karşı çıktı, bu karardan hemen vazgeçilmesi çağrısında bulundu.

daki-gece-yasadhy-esnafy-kyzdyrdy.jpgKarşıyaka Belediyesi’nin ilçe genelinde apartman altlarındaki eğlence yerleri ve içkili restoranların hafta içi 23.30’da, hafta sonu (cuma-cumartesi) ise 24.00’te kapatılması kararına esnaftan tepki geldi. Belediyeye “Bu karardan dönün” diye seslenen eğlence mekanı sahipleri, uygulamanın işsizliği artıracağını belirtti.

Bu şekilde hizmet vermelerinin mümkün olmayacağını belirten esnaf, karardan dönülmezse, toplu halde dava açmayı planladıklarını ifade etti. Bostanlı Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD) Başkanı Feyyaz Sungur, “Biz Karşıyaka’yı turistik açıdan çekim merkezi haline getirmeye çalışırken alınan bu karar, çabalarımızı boşa çıkardı” dedi.

Tebligat yapıldı
Karşıyaka Belediyesi Encümeni, çok tartışılacak bir karara imza atarken, apartman altlarında faaliyet gösteren eğlence yerleriyle içkili restoranların çalışma saatleri yeniden düzenledi. Encümen, mekanların bulunduğu apartman sakinlerinden gelen yoğun şikayet üzerine hafta içi kapanış saatini 23.30, hafta sonu (cuma-cumartesi) ise 24.00 olarak sınırlandırdı. Karar, dün itibariyle eğlence mekanlarının yoğunlaştığı Bostanlı bölgesindeki eğlence mekanlarına tebliğ edildi. Karşıyaka Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nden gönderilen yazıda, esnafa saatlere uymamaları durumunda işletme faaliyetine son verileceği belirtilerek şöyle denildi:

“İşyerinizde, kapatma saatinden yarım saat önce müşterilere servisin kapatılması, tam kapatma saatinde çalışanlar da dahil olmak üzere işyerinizi kapatmanız gerekmektedir. İşyerinizin temizliğinin açılma saatiniz olan sabah 09.00’dan sonra yapılması uygun olacaktır. İlgili kanunlar gereği, yukarıda belirtilen hususlara uymadığınız takdirde, hakınızda yasal işlem yapılacaktır. Tekrarı halinde işletmenizin faaliyetine son verilecektir.”

Geri adım atmam
Bugüne kadar aldığı hiçbir karardan dönmediğini, saat uygulamasının da aynen devam edeceğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, şu açıklamayı yaptı:

“Esnaf bizim gözbebeğimiz ama yasal olmayan hiçbir şeye izin vermem. Normalde hafta içi 24.00’te kapanan mekanları yarım saat erkene aldık. Bu çok büyük bir olay değil. Ayrıca apartman altındaki mekanların gece 02.00’ye kadar açık kalması doğru değil. Bu uygulama, denetlemenin bir parçasıdır. Eğlence mekanlarının işletmecileri, uyulması gereken kurallara uymamış. Yasal oylmayan hiç bir uygulamaya izin vermeyiz.”

“Esas tepkiyi müşteriden bekliyoruz”
Karşıyaka esnafı, belediyenin aldığı kararı yorumladı. BESİAD Başkanı Feyyaz Sungur, karar alınırken kendilerine bir şey sorulmamasına tepki gösterirken, restoran sahibi Özgür Şimşek, “Böyle bir uygulama olamaz. Zaman kısıtlamasına müşterilerimizin tepki göstermesini bekliyoruz” dedi.

Bar işletmecisi Ozan Bakır, mekanının saat 23.00’te dolmaya başladığını belirterek, “Yarım saat sonra nasıl kapatırım? 35 bin TL harcayıp ses yalıtımı yaptırdım. Apartman sakinlerini rahatsız etmediğim halde bu karara uymamı nasıl beklerler?” diye çıkıştı.

Restoran sahibi Caner Piroğlu ise şunları söyledi: “Benim işyerimde müzik yok. Kimseyi rahatsız etmiyoruz. Saat 02.00’ye kadar açık kalabileceğimize dair iznimiz var.”

Kaynak: Yeni Asır

10 Yorum
  1. Başkanı tebrik ediyorum.. Yapılması gerekeni yapmış.. Asıl bunu kınıyan zihniyeti anlamıyorum. Sen gel birahanede iç sarhoş ol sabaha kadar eğlen, apartmanda oturanlarda uykusuz kalsın.. oldu .. başkanı tebrik ediyorum.. Bu başkanı istanbul şirinevler e de bekliyoruz.. bizede böyle deli kanlı başkan lazım..

    selim.. | 22 Kasım 2014

  2. Başkana helal olsun.. En iyisini ve en doğru olanı yapmış.. bende bu konuda şikayetçiyim.. apartman altlarında içkili müzikli mekan olmaz.. Ruhsat alırken kedi gibiler ruhsat aldıktan sonra mekan sahipleri kabadayı kesiliyorlar.. Adamı defalarca uyardık bizi tehdit etti.. Belediyeye şikayette bulunduk sonuç yok Bimer e baş burduk gelen sonuç. yapılan araştırmalarda her hangi bir gürültüye rastlıyamadık… oldu biz kendi kendimize uyduruyoruz..Akp sana güveniyorum.. bu işi sen halledeceksin…

    ali.. | 22 Kasım 2014

  3. BESİAD size sesleniyorum içkili mekan sahipler bu mekanlarda apartman sakinlerini rahatsız etmesi normal mi?.. Siz kendinizi bizim yerimize kotun bakalım.. gece 23.00 da yüksek sesli müzik kulağınızın dibinde çalıdığını hayal edin.. gece 02.00 da çocuğunuz yatakdan kalkıp baba ben gürültüden uyuyamıyorum kulağım ağırıyor.. Siz ne yapardınız.. Gidip uyarırdınız.. gidip uyardınız mekan sahibi yanında adamlarıyla size kabadayılık tasladığını düşünün.. mecburan eve gelip uyumaya çalışın sabahın 05.00 yada 06.00 a kadar uyuyabilirseniz. Şimdi elinizi varsa vicdanınıza koyun ve konuı hakkında biraz daha düşünün.. Saygılarımla..

    musa | 22 Kasım 2014

  4. İçkili yerler apartman altından çıkarılmalı arkadaşlar. Avm de olması daha mantıklı… Ne kadar gürültü yaparsan yap. Ama içmesini bilmeli insan… Elin gavuru içip eğlenir… Bizim gavurlarda içip kavga olay yaratır ::))) ….

    cem | 24 Kasım 2014

  5. Arkadaş siz yüzünden bizlerde işimizden oluyoruz.. nedir bu ya sizlerden çektiğimiz.. bak bizler kimseyi rahatsız etmiyoruz kimse şikayetçi değil işimizi titiz yapıyoruz.. ama sizler böyle yapınca bizim gibi bu sektörün insanlarıda zarar görüyor..yapmayın bizim ekmeğimizlede kendi ekmeğinizlede oynamayın..

    Barmen.. | 26 Kasım 2014

  6. hayata müdahale etmiyoruz diyorlardı ya. bal gibi ediyorlar işte.

    Orhan İyidoğan | 8 Aralık 2014

  7. bence müdahale edilmeli. neden mi? çünkü bu tür yerler sadece kendini düşünüyor. kazandığı para var sen gece uyumuşsun uyumamışsın onun umrunda değil. o insanları sarhoş edip soymakla meşguller..

    önder | 20 Aralık 2014

  8. kim kimin hayatına müdahale ediyor orası düşünülür. gürültü yapıp apartmanı uyutmayan birahane yada pavyon sahiplerimi yoksa ülkeyi yöneten yöneticiler mi. Sizde haklısınız tabi ki. Adam gürültü yapıyor o da garibim şikayetçi ne olacak ki, siz mi gece gürültü çekiyorsunuz değil mi Orhan arkadaşım. Kimse kimseye müdahale etmesin güçlü güçsüzü hep üzsün. Ama şunu unutmayın ki devlet o yüzden vardır. Güçsüzün yanında olmak için. devlet olmasaydı hep güçlüler bilek gücüyle kazanırdı ”Ortadoğuda olduğu gibi” Işit sureye ve ırakta gücünden dolayı istediğini yapıyor.

    sinan | 23 Aralık 2014

  9. Eğlence merkezleri için 23 bin TL

    Fabrika, şantiye ve eğlence gürültüsü için belirlenen ceza miktarı da 12 bin TL’den 23 bin 249 TL’ye yükseltildi.

    Bu palavra nerelere ceza kesmişler merak ediyorum. Ben yıllardır apartmanımın altındaki birahane için poliz ve zabıtaya şikayette bulunuyorum.. Ne ceza yazan oldu nede bu birahanheyi susturabilen bire birahane.. yeni yılda ceza arttırılacakmış hepsi palavra. Bu kurallara uyulsaydı bizlerde avrupa birliğinew girmiş olurtuk. Ülkemiz cehalet kokuyor.

    dilara | 31 Aralık 2014

  10. Arkadaşlar sizlere tavsiyem; Apartmanınızın altına yada dükkanınızı kiraya verirken dikkatli olun. Birahane açarken önce dilenci kesiliyorlar kiralayıp alartmandan izin için imza aldıkları takdirde hepsi külhan bey oluyorlar. Benim oturduğum binadada zamanında imza verdiğimde adama acıdım ve imza attım, garibanın teki diye. Şimdi hem gürültüsünü çekiyorum hem bir yıldır kira alamıyorum. Şikayet için gittim bana dedikleri imza vermişsiniz yapacak birşey yok… Şimdi kara kara düşünüyorum. Komşularımlada kötü oldum. Akıllı olun bu ve bunun gibi insanlara sakın güvenmeyin…

    özgür | 1 Temmuz 2015


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org