Okul ve hastanelerden sonra Ecocarat evlere de girdi - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Okul ve hastanelerden sonra Ecocarat evlere de girdi
Share 28 Aralık 2009

Nemi düzenleyerek bakteri oluşumunu önleyen ve hijyen sağlayan Ecocarat, bulaşıcı hastalıkları engelliyor. Ecocarat hastane ve okullardan sonra konutlarda da kullanılmaya başladı.

okul-ve-hastanelerden-sonra-ecocarat-evlere-de-girdi1.Jpeg

Ecocarat, sigara dahil tüm kötü kokuları da yok ediyor. Bunun için mekânın tek bir duvarına döşenmesi dahi yeterli oluyor.

Japon hükümetinin 11 yıl önce, hastanelerdeki hastane mikrobu ve kapalı mekânlardaki bulaşıcı hastalıkları ortadan kaldırabilmek için Japonya’nın seramik devi Inax’a ürettirdiği iç cephe kaplaması Ecocarat Türkiye’de de 3 binden fazla mekânda kullanılıyor.

Alman Hastaneleri, Etica İncirli Hastanesi, Çırağan Sarayı, Bilfen Okulları, Fiyapı Evleri, McDonald’s Restoranları hatta Zincirlikuyu Gasilhanesi Ecocarat kullanılan mekânlardan sadece birkaçı. Ürünün kullanılma nedenlerinin başında şüphesiz hijyen sağlaması birinci faktör olarak öne çıkıyor. Bu sayede başta domuz gribi olmak üzere birçok bulaşıcı hastalığın önüne geçilmiş oluyor. Ortamdaki sigara dahil tüm kötü kokuları engellemesi ve yanmaması da Ecocarat kullanılmasının diğer nedenleri. Metrekaresi 72 avro ile 115 avro arasında değişen Ecocarat’ın mekânın tamamına döşenmesi ya da sadece küçük bir duvara monte edilmesi yeterli bulunuyor.

Formülü gizli tutuluyor
Hastanelerin ve okulların yanı sıra konut projelerinde kullanılan Ecocarat’ı Türkiye’ye Global Group getiriyor. Ecocarat’ı Türkiye’ye getirmeden önce uzun araştırmalar ve anketler yaptıklarını söyleyen Global Group Başkanı Cüneythan Ergene, “O kadar önemli bir ürün ki, formülü Japon hükümetinin kasasında saklanıyor. Dünyada muadili yok, taklit edilemiyor. Japonya’da okul ve hastanelerde kullanımı zorunlu. Ürün dünyada sadece Japonya’da üretiliyor ve oradan bir çok ülkeye satılıyor” dedi.

okul-ve-hastanelerden-sonra-ecocarat-evlere-de-girdi.jpg

Cüneythan Ergene’nin verdiği bilgiye göre Ecocarat’ın hammaddesi de çok ilginç. Ecocarat’ın nano teknoloji kullanılarak volkanik killerle üretildiğini ifade eden Ergene, şöyle devam etti: “Bu sayede nemi dengeleyerek alerjilere neden olan maytların yaşamasını engelliyor. Küf ve bakteri oluşumunu önlüyor dolayısıyla hijyen sağlıyor. Kötü kokuları yok ediyor. Özellikle tuvalet, çöp, sigara ve hayvan kokusunu ortadan kaldırıyor. Örneğin Etica İncirli Hastanesi Epilasyon Merkezi’nde Ecocarat kullanıyor. Bu sayede yanmış tüy kokusu gibi korkunç bir kokunun önüne geçilmiş oluyor. Mcdonald’s’ın Ümraniye’deki restoranında Ecocarat kullanıldı. Hiçbir şekilde kızartma kokusu duyulmuyor. Ayrıca hijyenik oluşu nedeniyle Alman Hastaneleri, Bilfen Okulları bizim ürünlerimizi kullanıyor. FiYapı Evleri bizi tercih etti. Son olarak Zincirlikuyu Gasilhanesi’ni döşedik. Batıdaki oteller Ecocarat’lı odalarında 5 avro ekstradan hijyen parası alıyor.”

Metrekaresi 72 avrodan başlıyor

İç cephe kaplaması Ecocarat’ın hiç bir şekilde yanmadığını ifade eden Cüneythan Ergene, içeriğinde kansere neden olan formaldehit maddesinin bulunmadığını anlattı.

okul-ve-hastanelerden-sonra-ecocarat-evlere-de-girdi3.jpgokul-ve-hastanelerden-sonra-ecocarat-evlere-de-girdi2.JPG

Ecocarat’ın ses ve ısı geçirmediğini ifade eden Ergene, “Fox TV kurulurken Murdoch sütüdyoların özellikle Ecocarat’la kaplanması istemiş. Hatta Türkiye’de Ecocarat var mı diye sormuş. Dünyada ise NASA ve Bill Gates’in evi bu ürünle döşeli” dedi.

Ergene, “İki ürün arasında derz yok. Kendiniz dahi kolaylıkla döşeyebilirsiniz. Kesimi son derece kolaydır. Tek duvara döşemeniz bile yeterli” dedi. Bu arada Global Group’la Çanakkale Seramik&Kalebodur arasında varılan anlaşmayla Ecocarat, Çanakkale Seramik&Kalebodur mağazalarında da satışa sunulacak. Böylece 22’si kendilerine ait olmak üzere 72 bayide Ecocarat’ın satıldığını belirten Ergene ürünün metrekare fiyatının 72 avro ile 115 avro arasında değiştiğini anlattı.

Kaynak: Radikal


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org