Thorncrown kilisesine 2006 AIA başarı ödülü - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Thorncrown kilisesine 2006 AIA başarı ödülü
Share 30 Aralık 2005

1990 AIA altın madalya ödülü sahibi Fay Jones’ın son işlerinden olan ve Ozark Dağlarında, bir ormanın içinde hafif eğimli bir tepede bulunan kilise, gökyüzünden süzülen camlar ve çapraz çam desteklerden oluşmaktadır. 11 Şubatta yapılacak törenle kilisenin sahibi Dell Reed mimar adına ödülü alacak.

16m yüksekliğe ve 8metreye 20mlik ene sahip kilise de 540m2 camın kullanıldığı 425 pencere bulunmaktadır. Elmas biçiminde yükselen kirişler, orman ışığını süzerek gündüz ve gece sürekli değişen ışık oyunları yaratmaktadır

Juri Başkanlığını yapan Robert Hull, kilise ziyaretinin, kilise ve çevresi ile gizli bir bağ kurarak ziyaretçiye oldukça farklı bir deneyim yaşattığını söylerken, yapının büyük beğeni kazanarak çok sevildiğini ve sevilmeyede devam edeceğini belirtmektedir. Mimarlar zamana dayanan eserler yapmaya çalışırlar ve bu bina ile de mimarinin zamana dayanan bir eserine girdiğinizi hissediyorsunuz demektedir. Kilisenin adı olan dikenlerin tacı binanın simgeselliğini azaltmamaktadır. Tamamen manevi, toplumsal ve mezhepsiz bir şeylerle bağlantı kurmaktadır. Sanat ve mimarlığın esin veren çalışmasıdır.

Kaynak: AİA


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org