İstanbul 1500 yeni konforlu otobüs kazanıyor - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
İstanbul 1500 yeni konforlu otobüs kazanıyor
Share 17 Ekim 2009

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İETT’nin mevcut ve yeni açacağı hatlarda ‘kiralama’ yöntemiyle 1500 yeni otobüsü hizmete almasını onayladı.

iett_otobus99.jpgİETT, konforlu, hızlı ve emniyetli ulaşımın sağlanması için son teknoloji ile üretilmiş alçak tabanlı, çevre kirliliğine sebep olmayan, özürlülerin de rahatlıkla kullanabileceği 1500 yeni otobüsü devreye sokacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İETT’nin mevcut ve yeni açacağı hatlarda ‘kiralama’ yöntemiyle 1500 yeni otobüsü hizmete almasını onayladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 15 Ekim Perşembe günkü birleşiminde ele alınan raporda, toplu taşıma içerisinde otobüs taşımacılığı oranının geçmiş yıllara oranla büyük bir düşüş gösterdiğine dikkat çekilerek, alınan yeni otobüslere rağmen otobüs sayısı ve sistemin şehrin gelişim ve hareketliliğine paralel olarak gelişmediği belirtildi.

İstanbul trafiğine büyük bir yük getiren özel araç kullanımında artış olduğuna da dikkat çekilen raporda, “Toplu taşımanın cazip hale getirilmesi için konforlu, hızlı ve emniyetli ulaşımın sağlanması için son teknoloji ile üretilmiş alçak tabanlı, çevre kirliliğine sebep olmayan, özürlülerinde rahatlıkla kullanabileceği araçların sisteme dahil edilmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Raporda, 1500 adet otobüse ihtiyaç duyulduğu, 800 milyon TL’yi bulan araç ve şoför maliyetlerinin İETT’nin bütçesiyle karşılanamayacağı da vurgulanarak, ihtiyacın İstanbul genelinde 3 alt bölgede (İstanbul, Beyoğlu ve Anadolu) 1500 adet özel müteşebbisin sisteme katılımı yoluyla karşılanması gerektiği kaydedildi. Tipleri ve hangi hatlarda hizmet vereceği İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME tarafından belirlenecek otobüsler, 100’e yakın hatta mevcut özel halk otobüsleri gibi hasılat paylaşımı esasına dayalı olarak hizmet verecek.

Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org