Efes antik kentindeki kanal projesi için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Efes antik kentindeki kanal projesi için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi
Share 7 Şubat 2020

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde de yer alan, 9 bin yıllık Efes antik kentinin adını alacak 6 kilometrelik kanalın denize çıkış yapıları için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

 

 

 

 

 

Kanal İstanbul, Kanal Çeşme ve Kanal Ankara tartışmaları sürerken bu kez de dünyaca ünlü Efes antik kentini denizle buluşturmak için düğmeye basıldı. Kenti denizle buluşturacak kanal için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

 

 

Kanalın sadece denize çıkış yapılarının 17 milyon 867 bin TL’ye mal olacağı ve dip taramasıyla bölgeden 50 bin metreküp ve üzerinde malzeme çıkarılacağı bildirildi.

 

 

 

 

Kanal projesinin, Küçük Menderes Nehri ve Marnas Çayı’nın getirdiği alüvyonlarla kapanan antik limanın ortaya çıkarılmasını ve Efes antik kentinin yeniden denizle buluşturulmasını amaçladığı ileri sürülüyor.

 

 

 

 

Kaynak : www.kulturservisi.com


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org