Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim
ANA SAYFA
Bingen Oteli
Share 17 December 2019

Tasarım: Waechter Mimarlık

Portland merkezli Waechter Architecture, Columbia River Gorge Ulusal Manzara Bölgesi’nde, iz bırakmadan ve yenilmez bir deneyim yaşamak isteyen ziyaretçiler için 20.000 metrekarelik yeni bir konaklama ve eğlence merkezi olan The Society Hotel Bingen’in fotoğraflarını yayınladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017 yılında başlatılan Society Hotel Bingen, eski bir okulun adaptif yeniden kullanımı, yirmi bireysel otel birimi, kapalı bir yol, bir spa ve hamam binası ve bir sığınak da dahil olmak üzere, çok yönlü 2.57 dönümlük bir kampüsteki beş ayrı ancak ilişkili bileşenden oluşuyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu tesis, ilk olarak 1908 yılında inşa edilen ve 1937′de yapılan bir yangından sonra 1937′de Sivil Koruma Teşkilatı tarafından yeniden inşa edilen 80 yaşındaki Bingen Okul Evi’dir. Modern muhafazayı tarihsel koruma ile birleştiren okul binası, Waechter tarafından yenilenmiştir. Mimarisi, orijinal hissinin çoğunu korumak için. İçeride ve dışarıdaki Society Hotel Bingen, Megan Blossom tarafından kurulan Portland merkezli bir firma olan BLOSSOM’un iç mekan ve peyzaj tasarımına kavuşmuştur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konut ortamında nehir kıyısına yakın bir yerde bulunan ana okul binası, 10 özel standart oda ve iki 24 yataklı pansiyonun yanı sıra resepsiyon alanında bir kütüphane, koridorda kilitli dolaplar ve konukların kullanımına açık yenilenmiş bir spor salonu sunmaktadır. Katların tamamı bina için orijinaldir ve tüm lobinin uyuşması için eski sınıflardan mevcut veya kurtarılmış bir kombinasyondur.

 

 

Site genelinde okulun eski oyun alanlarına geçen Waechter Architecture’ın birincil tasarım müdahalesi, sitenin kenarını gevşek bir şekilde tanımlayan, halka oluşturan bir dizi bireysel konaklama birimi içermektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Her bir birim yere bağlı olmasa da, hem ziyaretçilere hem de yerel halkın erişimine açık olan sundurmalar ve ortak bir avlu oluştururken kapalı bir geçit olarak ikiye katlanan konsolların oluşturduğu ortak bir çatı ile birleşirler. Yüzüğün merkezinde, ortak bir tuzlu su banyosu, sauna, spa küveti, soğuk dalma ve bir kafe ile merkezi bir buluşma alanı yaratan yeni bir spa ve hamam binası bulunmaktadır. Yeni yapılar erken yaş sedirde, sekiz inç dilli ve kabinin iç tavan duvarları ve oluklu ve kum bitmiş beton zeminler için oluklu düğümlü çam ağacı ile kaplanmıştır.

 

 

“Öncelikli hedeflerimizden biri, yalnızca Gorge’a bağlı hisseden değil, insanların deneyimini zenginleştiren bir otel tasarlamaktı. Bugün otel ve kabinlerde durmak heyecan verici ve heyecan verici iktidardaki diyalogu hissetmek heyecan verici ”, diyor firma müdürü Ben Waechter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waechter Architecture’ın yaklaşımı, otelin doğal peyzajla ilişkisini en üst düzeye çıkartarak bağlamı müzakere eder ve çevresindeki yamaçları ve nehir manzaralarını vurgulamak için yeni kabin halkasının kütlesini kullanır. Bağlantılı çatısı ile bu halka, hem kabinlerin arasında hem de yukarı doğru gökyüzüne ve tepelere bakan manzaralar sunan bir çerçeve görevi görür. Ziyaretçiler çifte bir bakış açısıyla (avlunun bahçesinin yakından ve manzarasının uzak manzaraları) bir kasaba ortamında bile geri çekilme hissi veren bir sunumla sunulur. Aynı zamanda, bu yeni kabin çevresi, yerleşim ölçeğini korurken ve topluluklar arasındaki monolitik bir bariyerden kaçınırken, mahalle ve otel arasında net bir açıklama sağlar.

 

 

Spa ve hamam tekil bir giriş noktasına sahip olmamak için her iki tarafta açıklıklar bulunan kabin halkasına benzer bir malzeme paletinden yapılmış hacimsel bir yapıdır. İç kısımda, dört büyük iskele, aşağıdan bir dizi havuza ışığı yıkayan büyük bir çatı penceresine doğru genişleyen kollektif alanı şekillendirir. Binada ayrıca sauna, soyunma odaları, mutfak ve masaj odaları da dahil olmak üzere daha fazla özel alan bulunmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tesisin köşesinde yer alan Sanctuary, etkinlikler, geri çekilmeler veya diğer gezgin gruplar için yoga, ekip oluşturma etkinlikleri veya aile toplantıları için ayrılabilecek eşsiz bir yeraltı binasıdır. Boşluk, bir çatı kubbesi ve avlu girişinden güneye bakan cam kapılar ile doğal ışıkla doludur.

 

 

Genel olarak, tasarımın tarihi ve çağdaş, ön plan ve arka plan arasındaki bağlantısı, ziyaretçi deneyimini daha da artırıyor ve deneyimleştiriyor; bu da insanların Columbia River Gorge’yi eşsiz ve saygılı bir ortamda deneyimleyebilecekleri bir yer yaratma hedeflerini açıkça ortaya koyuyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Columbia River Gorge Ulusal Doğal Alanı, ülkenin doğal mücevherlerinden biri ve The Society Hotel Bingen’i hem bölgeyi keşfetmek için bir temel numune hem de dinlenmek, rahatlamak ve dinlenmek isteyenler için rahatlatıcı bir kaçış olarak yarattık. Mülkiyet, ”dedi. The Society Hotel’in sahiplerinden biri olan Jessie Burke. “Mayıs ayındaki açılışımızdan bu yana bölge ve ülkenin dört bir yanından gelen misafirleri ağırladık ve mülkün herkesle ne kadar derinden etkilendiğine çok sevindik.”

 

Proje Bilgisi:

 
Proje: Topluluk Oteli Bingen
Mimarlar: Waechter Mimarisi. Ben Waechter (Sorumlu Müdür), Alexis Kurland (Proje lideri)
İç Tasarım ve Peyzaj: Çiçeği. Todd Blossom (tasarım proje lideri), Brittany Sastrawidjaya (peyzaj mimarı)
Proje Ekibi: Turuncu Yapı – Saha yönetimi. Formworks Building – Kutsal alan tasarımı ve danışmanı
Dış Cephe Kaplama: Erken yaşlanmış sedir kaplama
İç cilalar: Kabin içi başlık duvarları için 8 ”dil ve oluk düğümlü çam
Sıhhi tesisat: Delta lavabo ve banyo muslukları ve Duravit kabinlerde; Lobi banyolarında Boann muslukları; Yeni porselen ve özel olarak imal edilmiş braketlerle kaplanmış orijinal okul dökme demir banyo lavaboları; Allora tarafından alttan lavaboların seçilmiş kullanımı; Amerikan Standart tuvaletleri; Findia’dan saunaya Harvia ısıtıcılar

 

 

 

 

 

Kaynak : www.architectmagazine.com 


Yorum yazmak için


Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nin Açmış Olduğu Davadan Konak Gökdelen Planlarına İptal Kararı Çıktı Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nin Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi ile ortak olarak, Konak’ta yapılması planlanan gökdelen projesinin yapımına olanak sağlayan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’nın iptali istemiyle açmış olduğu dava sonuçlandı. T.C. İzmir 3. İdare Mahkemesi’nin kararına göre, dava konusu planın “şehircilik [...]
ARŞİV
Subscribe